Konu cinsellik olunca ne kadar çok şey duyuyoruz değil mi? Burnu uzun olan erkeğin penis boyunun büyük olmasından tutun da seks pozisyonunun bebeğin cinsiyetini belirlediğine kadar... Kimine inanıyoruz kimine de “olur mu canım” yorumu yapıyoruz. Meğer ne kadar çok yanlış bilgi biriktirmişiz!

- Ayağı büyük olan erkeğin penisi de büyük olur? Hayır, ayağın büyük olması ile penis boyutunun bir ilgisi yok. Büyük ayak demek sadece büyük ayakkabı demek…

- Ortalama penis boyu, 17.5 santim! Üzgünüz, ortalama penis boyu 12,5 – 13,3 santim arasında değişiyor.

- Çoğu kadın genital bölgesini tıraş etmiyor! İşte buna evet. Amerika'da yaşları 18-68 arasında değişen kadınlarla yapılan bir ankete göre kadınların çoğu genital bölgelerindeki tüyü almamayı tercih ediyor. 

- Seks, en etkili egzersizdir. İşte bunu çok duyuyoruz. Hatta yarım saat süren bir cinsel ilişkinin 400 kalori olduğu söylentileri dolaşıyor. Ne yazık ki hayır! 30 dakika süren bir cinsel ilişki sadece 85-150 arasında kaloriharcamamızı sağlıyor.

- Prezervatif takmak, boşalmayı geciktiriyor. Buna inananların sayısı da azımsanamayacak kadar az. Ancak ne yazık ki buna da hayır diyoruz. Aslında prezervatifin olup olmaması süreyi değiştirmiyor. Burada boşalma süresini en çok etkileyen faktör, yaş!

- İki ilişki arasına ne kadar zaman girerse, gelen sperm miktarı o kadar değişir. İşte buna ne evet ne de hayır diyoruz. Yapılan araştırmalara göre bir hafta ara verince gelen sperm miktarı 3,7 mililitre (ml). Bir gün ara verince ise 3,3 ml sperm geliyor. Aynı günde iki kez ilişkiye girilirse sperm miktarı 2.4 ml'ye düşüyor. 

- Büyük göğüslü kadınlar, göğüslerinden daha az uyarılıyor! Bu gerçek olabilir mi? Göğüs büyük olunca sinirler de daha uzun oluyormuş, daha çok uyarılması mümkün olmuyormuşmuşmuş. İnanmayın! Göğüs büyüklüğüyle uyarılmanın hiçbir ilgisi yok!

- Kadınlar da erkekler kadar aldatıyor. Yine Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre ankete katılan erkeklerin yüzde 23'ü, kadınların ise yüzde 19'u partnerlerini aldatmış. Fark az, ama erkeklerin daha çok yaptığı ortada!

- Genç erkekler daha erken boşalıyor. Hayır! Yaş ilerledikçe erken boşalan erkek sayısı artıyor!

- Erkekler 7 saniyede bir seks düşünüyor. Eğer bu doğru olsaydı günde yaklaşık 5700 kez seks düşünüyor olacaklardı. Böyle bir şey yok. Aklına ayda sadece bir kere seks gelen erkekler de var.

- Evli çiftler mastürbasyon yapmaz! Bu da yalan desek… Evet belki yapılan mastürbasyon sayısı azalıyor ancak bu sayı hiçbir zaman sıfıra inmiyor. 

- Sadece erkekler rüyalarında boşalır! Buna yorumumuz ancak şu olur: Erkeklerin adı çıkmış! Yurt dışında yapılan ankete katılan kadınların yüzde 47'si sabah orgazm olarak uyandıklarını söylemiş. 

- Doğum kontrol hapı kilo aldırmıyor! Bu, kadından kadına, hormon dengesine göre değişiyor. Doğum kontrol hapları ilk çıktığında içerdiği hormonlar oranları daha fazlaydı. Ancak sonradan içerikleri değişti. Yine de kime nasıl etki ettiklerini söylemek güç.

- HPV aşısı, seks arzusunu azaltıyor. İşte bunun da seks ile olan tek bağlantısı, virüsten koruyor olması. İsteği azaltması gibi bir durum söz konusu değil. 

- Seks pozisyonu bebeğin cinsiyetini belirliyor! Anlatılanlara göre X kromozomu, Y'den daha büyükmüş. Bebeğin erkek olması için erkeğin rahme daha yakınken boşalması gerekiyormuş. Kız bebekte tam tersi durum söz konusuymuş. İnandınız mı? inanmayın. Duyduklarınızı unutun. Çocuk sahibi olmayı arzuluyorsanız, istediğiniz şekilde sevişin. 

Erkekler sarışın kadınları daha seksi buluyor! Bu da yıllardır duyduğumuz bir şehir efsanesi. Bu tamamen erkeğin yaşadığı bölgeyle ilgili. Sarışın kadınlar çoğunluktaysa, p halde ilişkiye girdiği sarışın kadın sayısı daha fazla. Ya da tam tersi. 

Erkeklerin sarışın kadınları daha seksi bulduklarını söylemek yanlış olur!