Kuşadası ilçesi ile, İzmir ve Diyarbakır'da uyuşturucu üretimi ve ticareti yaptıkları ileri sürülen kişilere yönelik operasyonda, 11 kilo 299 gram esrar ele geçirildi, 16 kişi tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kuşadası ilçesinde bazı kişilerin uyuşturucu madde ürettiği, ticaretini ve aracılığını yaptıkları yönünde bilgiler elde etmesi üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin, 6 ay sürdürdüğü çalışmada ''uyuşturucu üretimi ve ticareti''ne yönelik 3 ilde 19 ayrı operasyon gerçekleştirdi.
Operasyonlarda Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 42, Söke ilçesinde 1, İzmir'in Aliağa ilçesinde 1 ve Diyarbakır'da 1 kişi gözaltına alındı. Toplam 11 kilo 299 gram esrar, 136 uyuşturucu hap, 1648 kök Hint keneviri, 776 gram kenevir tohumu ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Uyuşturucu madde ürettikleri, ticaretini yaptıkları, aracılık ettikleri, başta eğlence mekanları ve gençleri hedef aldıkları iddiasıyla göz altına alınan 45 zanlıdan 16'sı tutuklandı.