Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Nisan ayı içerisinde “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun” ve “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” hükümleri doğrultusunda gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri gıda kontrolörlerince denetime tabi tutuldu.
Denetim faaliyetlerinde Aydın genelinde faaliyette olan bin 288 adet gıda üretim yeri ile 9 bin 771 adet gıda satış ve toplu tüketim yerinden gıda üretim yerlerine toplam 119 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 717 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayetlere istinaden gıda üretim yerlerinden 1adet, satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 48 adet numune alındı.
Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 8 adet işletmeye toplam 33 bin 331 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 8 adet işyeri ise toplam 9 bin 496 TL idari para cezası uygulandı.
Alo Gıda 174 hattına, Nisan ayı içerisinde 44 adet şikâyet geldi. Yasal mevzuat doğrultusunda 30 adet şikayet sonlandırılırken, diğer şikayetlerle ilgili analiz sonuçları beklendiği kaydedildi. Nisan ayında yapılan denetimler sırasında mevzuata uygun olmayan 24 kilogram muhtelif gıda maddesi imha edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetim faaliyetleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde faaliyette bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ait bilgiler ile yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgilerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmesi işlemi devam etmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 124 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg