Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat’a gelen çağrılarda, “Pidecinin numarasını alabilir miyim?'', ''Telefonum çalışıyor mu diye aradım'', ''Emniyete şifalı su dağıtmak için izin istiyorum'' gibi ilginç telefon diyalogları oluyor. 
 
Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, yaptığı açıklamada, 155 Polis İmdat'a gelen ihbarların yüzde 80 gereksiz ve asılsız olduğunu belirtti. Emniyet Müdürü Baş, şöyle dedi: "Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğümüz 155 Polis İmdat Hattı'na ait ses kayıtlarının yapılan incelemesi neticesinde, gelen telefon ihbarlarının yüzde 80'inin gereksiz ve asılsız ihbarlar olduğu tespit edilmiştir. Yapılan gereksiz ve asılsız ihbarlar nedeniyle 155 Polis Hattı'nın uzun süre meşgul edilmesi ve yanlış ihbarlarda bulunulması, meydana gelen acil durum ve olaylara zamanında müdahale edilmesini geciktirmekte, bundan dolayı zaman ve iş kaybına neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın acil telefon hatlarının kullanılmasında daha duyarlı ve bilinçli olması gerekmekte olup, bir gün kendisine de acil yardım gerektiğinde 155 Polis İmdat ve diğer acil yardım numaralarının meşgul olabileceği unutulmamalıdır. İlçe Emniyet Müdürlüğü personelimiz, 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için mesai gözetmeksizin görev yapmakta olup, vatandaşların daha huzurlu ve güvenli bir Alaplı için gördüklerini, duyduklarını ve bildiklerini İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, "Gözümüz olun. Huzurunuz olalım" sloganında olduğu gibi ihbarlarını '155 Polis İmdat' ve '[email protected]' adresinden ulaştırabilecekler." 
 
155 hattını arayarak telefonun başka bir numarayı aramamasından şikayet eden kişi ile polis memuru arasında kayıt altına alınan diyalog şöyle: 
 
Vatandaş: Telefonum başka bir yere çalışmıyor. Sadece size çalışıyor. Polis: Çalışır efendim, 155, 156 ve 112 ücretsiz olduğu için çalışır. Vatandaş: Yani bu telefon niçin çalışmıyor, benim hattımı kestiler, nasıl oluyor?
 
Polis: Beyefendi bu soruyu cevaplandıracak kurum emniyet mi?
 
Vatandaş: Hayır değil ama ben başka yeri çevirdim çalışmıyor.''
 
Polis İmdat hattını arayarak emniyete şifalı su dağıtmak istediğini belirten aktarın, polis memuru ile diyaloğu da şöyle:
 
Vatandaş: Benim İzmir'de bir hocam var. 1 yıldan beri çalıştığı bir su vardı. 
 
Mükemmelin mükemmeli bir su. Karanfilden, lavantadan ve hocanın bağlayıcı karışımından oluşan yüzde 100 bitkisel bir su. 15-16 çeşit rahatsızlığa iyi geliyor. Ben 3'er günlük numune olarak bedava olarak dağıtmak istiyorum. Bunun için amirden mi izin almam gerekiyor?
 
Polis: Bizimle bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum.
 
Vatandaş: Ben izin alacağım, bedava dağıtacağım size, kaç kişi varsa.
 
Polis: Siz 155'i aradınız değil mi, bana 2 dakika sonra döner misiniz?''
 
Vatandaşların ilçedeki bir pidecinin numarasını bile sormak için aradığı 155 hattındaki kayıtlarda, şizofren olduğunu öne süren kişinin ''Kendimi iyi hissetmiyorum gelebilir misiniz'' diye yardım istemesi gibi çok sayıdaki çağrı güldürüyor.