Merkez Osmangazi İlçesi"nde kaplıca suyu kaynaklarının bulunduğu "Sıcaksu Mevkii'nin hemen yanında bulunan Tabakhaneler bölgesindeki işyerleri, geçen yıl "Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi uygulayamaması sonucu fiziki dönüşümün yaşanamadığı bölgede, yıkılan fabrika ve patlayan kanalizasyonlarda bulunan fareler, Soğanlı, Alemdar, Sırameşeler, Gazi Akdemir ve Çirişhane Mahallesi'nde oturan yaklaşık 150 bin kişinin sağlığını tehdit etmeye başladı. Zonguldak ve Bartın"da 8 kişinin hastalanmasına, bir kişinin ise ölümüne neden olan "Hanta Virisü"nün gündeme gelmesiyle endişelerinin da arttığını belirten mahalle sakinleri, şöyle dedi:

“Kedi' büyüklüğünde fareler sokak aralarında cirit atıyor. Çocuklarımıza ve bize zarar vermesinden korkuyoruz. Sorunun bir an önce çözümlenmesini istiyoruz. Osmangazi Belediyesi'nin farelerle mücadele için yaptığı ilaçlama çalışması yetersiz oluyor.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tabakhaneler Bölgesi'ndeki kentsel dönüşümün yapacakları hizmetlerin başında geldiğini söyledi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bu bölgeden sürekli şikayet aldıklarını sorunun projenin yaşama geçmesiyle tam anlamıyla ortadan kalkacağını açıkladı.

Hanta Virüsü başta sıçan ve fareler olmak üzere, kemiricilerin salya, idrar gibi salgıları ile veya bunların insanı doğrudan ısırması ile bulaşıyor. Hastalığın en önemli belirtisi yüksek ateş, titreme, baş ağrısı, bulantı, kusma, akciğer tipinde ise zatürre belirtileri olarak kendini gösteriyor.

Hürriyet