Geçtiğimiz yıl temeli atılan Pınarbaşı Mahallesi'ndeki cemevinin bulunduğu alanda düzenlenen 15. Aşure Çorbası Günü'ne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Etkinlik, yağmura rağmen yoğun ilgi gördü. Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Ali Haydar Yetim ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ellerine aldıkları kepçeyle konuklara aşure dağıttı. Etkinliğe özellikle CHP'liler ve Belediye Meclis üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Cemevlerinin ibadethaneleri olduğunun bilinmesini isteyen Dernek Başkanı Yetim, "Hz. Hüseyin'in ve 72 yakınının şehit edilmesi ve Muharrem ayı içerisinde tutulan yas orucunun bitiminde aşure etkinliğinin Nazilli'de 15.'sini düzenliyoruz. Biz Aleviler bu ülkede yaşayan farklı etnik köken ve farklı inançlardan olabiliriz. Bunlar bizim için yaşamın zenginliği ve güzelliği olmalı. Yeter ki birbirimizi ötelemeden, kötülemeden, küçümsemeden, nefret etmeden, asimile etmeye çalışmadan bir arada yaşamanın
güzelliklerini ön plana çıkarmaya çalışırsak yaşam ve gelecek çok daha anlamlı olacaktır. Birbirimize olan güven ve sorumluluklarımız artacaktır" diye konuştu. Yetim, cemevinin yapımında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm Nazillilere ve Nazilli Belediye Başkanı Alıcık'a da teşekkür etti.
Konuşmasının ardından Yetim, Başkan Alıcık'a desteklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.