Aydın Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı"nın 8 ay süren koordineli çalışması neticesi bir suç örgütünün varlığı tespit edildi. Bunun üzerine polis senetleri tahsil edilmeyen ve senetleri tahsil eden suç örgütü ile irtibata geçerek uzun süre tarafları izledi.
Örgütün bu zamana kadar 12 eylem gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada “Suç örgütünün bu zamana kadar cebir, tehdit ve şiddet unsurlarını kullanmak suretiyle çek-senet tahsilatı, haraç alana ve yağma suçlerinden oluşan toplam 12 eylem gerçekleştirdikleri, organizasyonun deşifresi ve suçluların yakalanması amacı ile önceki gün şafakla birlikte Aydın Merkez, İzmir ve Muğla illeri ile Aydın Germencik ilçesi ve Merkez Çeştepe Beldesi"nde 15 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlenmiştir. Yapılan operasyon sonucu 15 şüpheli gözaltına alınmış bu kişiler ait ev ve işyerlerinde ise 3 adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 40 adet mermi, 1 adet kılıç, çok sayıda çek senet ve tapu ele geçirilmiştir” denildi.
Adam kaçırmaktan, ihaleye fesat karıştırmaya, silahlı örgüt kurmaktan, silahlı yağmaya kadar 14 ayrı suçtan adliyeye sevk edilen 15 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.-iha