Büyük Menderes Ovası"nda 39 derece sıcağın altında sabahtan akşama kadar pamuk çapalayan kadınlar bir günlük çalıştıkları ile kasaptan bir kilo et alamıyorlar. Zor koşullara rağmen günlük 15 liraya çapa kazan köylü kadınlar yevmiyelerin düşüklüğünden değil, işsizlikten dert yandılar.
Aydın"da bir çok belediyenin simgesinde yer alan ve "Beyaz altın" olarak adlandırılan pamuk, eskiden hem üreticisini hem de kendisini yetiştirmek için uğraş verenleri memnun ederdi. Pamuk fiyatları düşünce tarla sahipleri ekmekten vazgeçti, yılın belli zamanlarında çapası, suyu ve toplaması ile uğraşıp ekmeğini kazanan köylüler ise şimdi işsizlikle mücadele etmeye başladı.
Büyük Menderes Ovası"nda pamuk çapalama sezonu 3 yıl öncesinin fiyatları ile başladı. İşsizlik nedeniyle pamuk çapasına, işe değil düğüne gider gibi gittiklerini belirten eli kınalı kızlar, işsizliğin düşük fiyata çalışmaktan daha zor olduğunu belirttiler. Aydın"da işsizliğin önüne geçilebilmesi için mutlaka tarıma dayalı sanayinin kurulması gerektiğini belirten Gamze Türker, “Lisede okuyordum. Olmadı okulu bıraktım. Şartlar bunu gerektirdiği için okulumu bıraktığımdan pişman değilim. Ama imkanı olanlar mutlaka okusun. Yaklaşık 39 derece sıcakta sabahtan akşama kadar 15 TL"ye çapa kazmak kolay bir iş değil” dedi.