CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Cafer Erçakmak isimli kişi hakkında kırmızı bülten düzenlendiğini, kişinin ölümüne dair iddiaların Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırıldığını, adı geçenin ölümün teyidine kadar kırmızı bülten ile aranmasına devam edileceğini ifade etti.

Adalet Bakanı, Ethem Ceylan isimli kişi hakkında kırmız bülten düzenlendiğini, adı geçenin Almanya'dan iadesinin istenildiğini, Almanya'nın incelemenin henüz tamamlanmadığını, bir karar verilir verilmez diplomatik kanaldan iletileceğini Türkiye'ye bildirdiğini kaydetti.

ALMANYA REDDETİ

Murat Sonkur, Ömer Demir, Adem Ağbektaş, Mehmet Yılmaz, Sedat Yıldırım, Adem Bayrak, Eren Ceylan isimli kişiler hakkında kırmızı bülten düzenlendiğine işaret eden Bakan Ergin, adı geçenlerin Almanya'da iadelerinin istenildiğini, Almanya'nın Türkiye'nin iade taleplerini çeşitli gerekçelerle reddettiğini bildirdiğini söyledi. Adalet Bakanı, bu kişilerin halen kırmızı bülten ile aranmasına devam edildiğini ifade etti.

Adalet Bakanı Ergin, Alim Özhan, Hayrettin Yeğin, Süleyman Toksun, Harun Kavak, Metin Ceylan isimli kişiler hakkında kırmızı bülten düzenlendiğini ve bu kişilerin halen kırmızı bülten ile aranmalarına devam edildiğine dikkat çekti.

"YALNIZCA VAHİT KAYNAR'IN YAKALANDIĞI ANLAŞILMIŞTIR"

Bakan Ergin ayrıca, "Gerek Polonya İnterpolünün mesajlarından gerekse istihbarat birimlerimizin teyidinden, Polonya sınırında yalnızca Vahit Kaynar'ın yakalandığı anlaşılmıştır" dedi.

Ergin, Polonya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan 29 Eylül 2011 tarihli faks mesajı ile Vahit Kaynar'ın 28 Eylül 2011 tarihinde iade amacıyla 4 Kasım 2011 tarihine kadar geçici olarak tutuklandığının bildirildiğini ve iade evrakının bu tarihe kadar diplomatik yoldan gönderilmesinin talep edildiğini söyledi.

Şimdiye kadar Polonya makamlarının ne İnterpol aracılığı ile ne de diplomatik kanaldan şahsın tutukluluk durumuna ilişkin bir bilgi vermediğini ifade eden Bakan Ergin, "Şahsın iadesi için yapılması gereken tüm işlemler süresi içinde yapılmış ve titizlikle takip edilmiştir. Bunun dışındaki tüm gelişmeler ise ilgili ülke yargısının yetkisi kapsamındadır" dedi.