Edinilen bilgiye göre; Basmane-Nazilli seferini yapan yolcu treniyle Nazilli’ye giden yolcular yolculuk esnasında yüklerin arasından bebek ağlamalarının geldiğini duyunca durumu görevlilere haber verdi. Yolculara ait eşyaların arasında bulunan bebek, Aydın Tren Garı’nda polis ekiplerine teslim edildi. Güvenlik güçleri tarafından teslim alınan kız bebek, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

BEBEĞİN ANNESİ KİLOSUNDAN TESPİT EDİLDİ
15 günlük olduğu tespit edilen 1 kilo 700 gram ağırlığındaki bebeğin küvezde tedavisi sürerken; ailesinin de tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yetkililerinin bölgedeki yoğun bakım ünitesi bulunan hastanelerle yaptıkları görüşmeler sonucunda; İzmir’deki bir hastanede böyle bir bebek dünyaya geldiği tespit edildi. Yapılan görüşmede kendisine ulaşan ve Torbalı’da ikamet ettiği öğrenilen G.Ş. isimli bayan bebeğin kendisine ait olduğunu itiraf etti.

HAYATTA KALMASI İÇİN TRENE KOYMUŞ
Güvenlik güçleri nezaretinde bugün Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne gelen anne G.Ş., eşinden kısa süre önce boşandığını ve geçimini tarım işçiliği yaparak sağladığını ifade etti. Evi olmayan ve bir çadırda yaşayan annenin, sorunlu bir hamilelik geçirmesi nedeniyle doğumdan 25 gün önce hastaneye yattığı ve tedavi altında bebeğini dünyaya getirdiği öğrenildi.
Sosyal güvencesi olmadığı için doğumun ardından daha fazla yoğun bakım giderlerini karşılayamayan anne G.Ş., taburcu olarak bebeğini yaşatmak için çare arayışına girdi. 1 kilo 700 gram doğduğu için yoğun bakım ihtiyacı olan bebeğinin göz göre göre ölmesini istemeyen anne, yaptığı araştırma sonucu Aydın’da çocuk yoğun bakım ünitesi bulunduğunu öğrendi. 15 günlük bebeğini trenin Torbalı Garına yolcu almak için yanaştığı sırada içeriye girerek yüklerin arasına bırakan anne kayıplara karıştı. Bebeğini Aydın’a ulaştırmayı amaçlayan annenin hayali, bebeğin trendeki yolcular tarafından bulunmasıyla gerçeğe dönüştü.

DEVLET KORUMASINA ALINDI
Bugün polisler eşliğinde bir kez daha bebeğini gören anne G.Ş., maddi durumu olmadığı için çocuğuna bakamayacağını ve evlatlık vermek istediğini ifade etti. Annenin ifadesi doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı tarafından konu takibe alındı. Şuan yoğun bakım ünitesinde olan çocuğun en az 2 kilograma ulaşıncaya kadar Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde kalacağı ve bunun ardından gerekli yasal sürecin devam edeceği kaydedildi.

20120216ay519372_03.jpg