İzmir'de düzenlenen operasyonda, İzmir, Adana ve Malatya’da girdikleri kuyumcuları oyalayarak yaklaşık 15 bin TL değerinde altın bilezik, künye, küpe ve 20 tek taş yüzük çaldıkları iddia edilen iki kadın zanlı T.C. (25) ve C.P. (54) yakalanarak gözaltına alındı.

Şirinyer semtinde bulunan iki ayrı kuyumcuda farkedilen hırsızlıkla operasyon başlatıldı. İki kuyumcuda yapılan sayımda malların yaklaşık 8 bin 500 TL eksik çıkmasıyla fark edilen hırsızlık, güvenlik kamerası görüntülerinin kontrol edilmesiyle ortaya çıktı. Yapılan incelemede iki kuyumcunun da aynı kişiler tarafından soyulduğu belirlendi.

Polis ekipleri şüpheli iki kadın T.C. ve C.P.'yi aramaları sürerken, polise başvuran F.C., akrabası T.C.'nin evinde çocuk odasındaki yatağın altına sakladığı bir takım altın seti, iki altın künye, iki çeyrek altın, bir altın küpe, bir altın yüzüğün ve bin 100 TL parasını çaldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Güven timlerinin yaptığı çalışma sonucu zanlı T.C. ve C.P. Çamibi semtinde yakalanarak gözaltına alındı.

Hırsızlık ve dolandırıcılıktan çok sayıda kaydı olan T.C. ve C.P.'nin Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir kuyumcuyu oyalayarak 6 bin TL tutarında 22 ayar 20 tek taş yüzüğü ve Malatya'da yine aynı yöntemle altın zinciri çaldığı ileri sürüldü. Zanlılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.