Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye genelinde 74 projede yer alan 12 bin 814 konutu satışa çıkardı. Kampanya kapsamında alt gelir grubu için yapılan 84 metrekare alanlı konutların fiyatı 42 bin 703 YTL"den başlıyor. 4 bin YTL"den başlayan peşinat isteniliyor, aylık taksitler ise 146 YTL"den başlıyor.

Genellikle doğu illerindeki konutların satılması için daha cazip imkanlar sunuluyor. Büyük şehirlerdeki projelerde konut fiyatları, peşinat ve taksit miktarı artıyor.

Kampanyayla ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Okulları, ticaret merkezleri, oyun alanları, sağlık ocakları, parkları peyzajı ve çevre düzenlemesiyle dört dörtlük konutlar satacağız” dedi.

Başvuruların Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerine yapılacağını kaydeden Erdoğan Bayraktar, projelerin tamamına yakınında kura ve çekiliş olmayacağını başvuru sırasına göre vatandaşların konut alabileceğini kaydetti.

İstanbul Halkalı"da satışa çıkardıkları 302 konut kampanyasının devam ettiğini ifade eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bu kampanyanın da 31 Ekim"de tamamlanacağını sözlerine ekledi.

44 ilde satış

Satışa çıkarılan konutların bulunduğu 44 il ise şöyle: “Adana, Adapazarı, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Ordu, Osmaniye, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.”

Kampanyda öne çıkan Satılacak konut sayısı

İller

Ankara 606

İzmir 474

Adana 243

Bursa 598

Adapazarı 455

Gaziantep 901

Mersin 961