Yapımcı ve yönetmen Faruk Aksoy’un imza attığı son büyük proje olan Fetih 1453 dün 14:53’te yapılan özel gösterimlerle seyirci karşısına çıktı. Filmin ekibi Nişantaşı City’s sinemalarında filmi sinema yazarları ve davetlilerle ilk kez seyrederken, özellikle oyunculara karşı basının ilgisi de oldukça yoğundu.
Film gösterimine dair ilginç bir olay da Beyoğlu Atlas sinemalarında yaşandı. Filmin kadrosunda yer alan iki oyuncu filmde giydikleri kostümleriyle birlikte sinema salonuna gelerek seyircileri filme davet ettiler. Sinema salonuna gelen izleyiciler oyunculara oldukça ilgi gösterip, fotoğraf da çektirdiler.


Fetih 1453 filmine dair en önemli detaylardan biri ise filmin işitme engelli vatandaşlar için de Türkçe altyazılı olarak gösterime girmesi. Daha önceki haberlerimizde de duyurduğumuz üzere İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin girişimiyle gerçekleştirilen proje sonucu Türkiye’de 8 sinema salonunda film Türkçe altyazılı olarak belli seanslarda seyircisiyle buluşacak. Derneğin Gençlik Kolu başkanı Onur Cantimur girişimden dolayı memnun olduklarını belirtirken, sinema salonu sayısının da artırılmasını umduklarını dile getirdiler.