140 yıl sonra ilk defa yenilenen demiryolu hattında hızlı trenler seferlerine başladı. Yaklaşık 5 saat süren İzmir-Nazilli arası tren yolculuğu raybüsler sayesinde üç saat 20 dakikaya Aydın-Nazilli arası ise 45 dakikaya düştü.
Dün Nazilli Tren Gar"ında raybüslerin seferlere başlaması nedeniyle düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılmıştı. İzmir-Nazilli arasındaki demiryolunun 1881 yılında İngiliz bir firma tarafından inşa edildiği ve o tarihten bugüne kadar hatta hiçbir yenileme yapılmadığı bildirildi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, törende Türkiye'de 1950 yılında kaderine terk edilen demir yollarının 2003 yılından itibaren yeniden kullanılmaya başlandığını hızlı tren projeleri demir yollarının eski işlerliğini kazanacağına inandıklarını söyledi.
Aydın ve Nazilli olarak mutlu olduklarını belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş; “140 yıl önce yapılan ve metal yorgunluğu ile hızlı trenlere izin vermeyen demiryolları hızlı tren projeleri ile modern hale gelecek ve vatandaşa hizmet verecek. Nazilli- İzmir arası hızlı tren seferleri ulaşımda bir alternatif olacak. Yıl sonuna kadar da İzmir–Denizli demir yolu hattının tamamının yenileme çalışmaları sona erecek” dedi.
Aydın-İzmir Demir yollarının 1881 yılında bir İngiliz Firması tarafından yapıldığını ve o tarihten itibaren bakım yapılmadığına değinen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün düzenlenen törende şu bilgileri verdi; “İzmir- Aydın ve Nazillilerin şanına yakışır ve konforlu trenleri hizmete soktuk. Daha önce bir buçuk saatte rahatsız edici trenlerle yapılan Aydın–Nazilli arasındaki yolculuklar 45 dakikaya, İzmir–Nazilli arası da dört buçuk saatten, üç saat 20 dakikaya düştü. Aydın'a bu hizmeti vermek bizim boynumuzun borcu. Çünkü burası demokrasi şehidi Adnan Menderes'in memleketi. Aydın hizmetin en iyisine layık” dedi.
Bakan Yıldırım ayrıca, atıl durumda bulunan Aydın Havaalanı"nın da aktif hale getirileceğinin müjdesini verdi.