Elazığ'da Hazar Gölü'nde 1995 yılında bulunan cesedin, yapılan DNA testi sonucunda 14 yıldır kayıp Hasan Ergul'a ait olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Ergul ailesinin, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 23 Mayıs 1995'te kaybolan Hasan Ergul'un Elazığ'daki Asri Mezarlık'ta gömülü olduğu iddiasıyla Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına başvurması sonucu, cesede DNA testi yapıldı.

Mezarı açtırılan Hasan Ergul'dan alınan kemik ve diş örnekleri, oğlu Velat Ergul'dan (17) alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldı.

Test sonucunda cenazenin, Hasan Ergul'a ait olduğu yüzde 99.99 oranında belirlendi. Yetkililer, aksi durumun 30 milyarda bir ihtimal olduğunu bildirdi.

Elazığ'da 1995'te Hazar Gölü'nde bulunan ve kimliği belirlenemediği için isimsiz olarak Asri Mezarlığa defnedilen cesetten, Hasan Ergul'a ait olduğu iddiasıyla DNA testi için örnek alınmıştı.

1995'TE KAÇIRILMIŞTI
Ergul, 1995'te Şırnak'ın Silopi ilçesinde hastaneye götürdüğü oğluyla birlikte geri dönerken, telsizli sivil giyimli kişiler tarafından kaçırılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Savcılığın cenaze bulunduğu dönem yaptığı soruşturmada 40-45 yaşlarında bir kişinin otopsisinde ip veya benzeri bir cisimle boğulduğu, bir torbaya konularak Hazar Gölü'ne atıldığı bilgileri ve cesedin fotoğrafları yer alıyordu.

PKK itirafçılarından ve halen aranan JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan, itiraflarında Hasan Ergul ile ilgili olarak:

Hasan isimli Silopili bir şahıs; Kortik köyünden olması gerekir. JİTEM'de çalışan ve maddi durumu iyi olan, ismi Cindi, soyismi "Acut" ya da "Acet" olarak bilinen Koçer lakaplı kişi, Hasan adlı kişiyi alarak Silopi Timi'ne götürdü. Ardından da Diyarbakır Timi'ne, sonra da Elazığ Timi'ne götürülen Hasan öldürüldü. Burada da cesedi çuval içine konularak Hazar Gölü'ne atıldı demişti. akşam