Sanık suçlamayı kabul etmezken duruşmada olayı anlatan Z.K., "Arkamdan asansöre bindi, kat arasında durdurdu, beni bıçakla tehdit ederek elle tacizde bulundu" dedi.

İlkadım İlçesi'nde geçen temmuz ayında meydana gelen olayda, bir iş hanında bulunan babasının işyerinde çalışan 14 yaşındaki Z.K., çay ocağına giderek tost siparişi verdi. Daha sonra da 3'üncü kata çıkmak için asansöre bindi. Kapı kapanmak üzereyken daha önceden aynı iş hanındaki çay ocağında garson olarak çalışan ancak işten çıkarılan Ramazan Şalcı da asansöre bindi. İddialara göre kısa süre sonra Şalcı, asansörü düğmeye basarak durdurdu. Cebinden çıkardığı bıçakla genç kızı tehdit ederek elle taciz ettiği sırada, Z.K.'da 'İmdat' çığlığı kat aralarında asansörü bekleyenler tarafından duyuldu. Z.K.'yı susturup asansörü yeniden çalıştıran Ramazan Şalcı, yukarı katlarda asansörden inerek kaçtı.

Z.K.'nın annesine olanları anlatmasının ardından onunla birlikte polise başvurarak Ramazan Şalcı'dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve tutuklanan Şalcı, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada bugün ilk kez hakim önüne çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Şalcı, "Olay günü iş hanına gittim. Ama ben böyle bir şey yapmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Z.K., "Yalan söylüyor. Birden asansörü durdurdu. Bıçağı çekip 'Sakın sesini çıkarma, seni burada öldürürüm. Ne istersem yapacaksın' diyerek beni tehdit etti. Daha sonra elle tacizde bulundu. Katlar arasında kalan asansörün camlı kısmından bir karartı görünce imdat diye bağırdım. Bunun üzerine asansörü tekrar çalıştırdı ve ben 3'üncü katta indim" dedi.

Mahkeme, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması ve sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için duruşmayı erteledi.