Aydın Arat Parkı yakınında bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, arkadaşlarıyla birlikte Porsuk Çayı"ndaki su bendi duvarına çıkıp demirlere tutunarak karşıya geçmek isteyen Umutcan Takılsoy dengesini kaybederek suya düştü. Arkadaşının düştüğünü gören Berkan Tekdağ da hemen suya atladı.

Tesadüfen olay yerinden geçmekte olan Büyükşehir Belediyesi"ne ait teknede bulunan görevliler Umutcan Takılsoy ile Berkan Tekdağ"ın bulunduğu yere doğru can simidi attı. Can simidine tutunan Berkan Tekdağ, Umutcan Takılsoy"u bente doğru götürerek sudan çıkmasını sağladı. Berkan Tekdağ daha sonra tekneye binip kendisi de kıyıya çıktı.

Sağlık durumu iyi olan ve 112 ambulansında görevli sağlık ekibine muayene olmak istemeyerek ağlayan Umutcan Takılsoy, “Ben hastaneye gitmek istemiyorum. Bu olayı annem duymasın” dedi. Umutcan Takılsoy olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri tarafından evine götürülerek ailesine teslim edildi.

Boğulmakta olan arkadaşını kurtaran Berkan Tekdağ, “Bir grup arkadaşımla birlikte su bendinin üzerine çıkıp demirlere tutunarak Porsuk Çayı"ndan karşıya geçiyorduk. Umutcan birden dengesini kaybedip suya düştü. Çevrede bulunanlardan hiç kimse suya atlamadı. Umutcan ise suda batıp çıkıyordu. Yüzme bildiğim için hemen suya atladım. Daha sonra bana can simidi atıldı ve sudan çıktık” dedi. / hürriyet