ISPARTA
Isparta Valisi Memduh Oğuz, kar yağışı nedeniyle Sütçüler ve Aksu ilçesiyle, bu ilçelere bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Oğuz, kent merkezi ve diğer ilçe ve beldelerde herhangi bir olumsuzluk olmadığığını kaydetti.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Kırıkkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale merkez ve merkeze bağlı köy, belde ve tüm ilçelerde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan özürlü personelin de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

ANKARA
Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle kentteki okulların bugün tatil edildiğini bildirdi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, başkentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğu belirtilerek, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 29 Şubat Çarşamba günü ilimiz kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.''

Kar yağışı nedeniyle, Ankara'nın Beypazarı ve Bala ilçeleri, Yozgat merkez, Kastamonu'nun Bozkurt ve Antalya'nın Akseki ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köylerde okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Akdağmadeni, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılan yerleşim yerleriyle ilçelere bağlı köy ve beldelerde okullar bugün tatil edildi.

Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, ilçe genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiğini bildirdi.

Bala Kaymakamlığından yapılan açıklamada da Bala merkez ve bağlı köylerinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Kastamonu Bozkurt Kaymakamlığı, kar yağışının geceden beri aralıksız sürmesi nedeniyle, ilçedeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı. Karar, sabah belediye hoparlöründen vatandaşlara duyuruldu.

Antalya'nın Akseki ilçesi kaymakamı Mekan Çeviren de kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini belirterek, ''İki gündür devam eden kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin ilçeye ulaşımında sorun yaşanacağından ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi'' dedi.

YOZGAT
Yozgat'ta yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

BURSA
Bursa ve ilçelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Bursa'da etkili olan kar yağışı eğitimi etkiledi. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa ve ilçelerinde tüm okullar kar yağışı dolayısıyla bugün tatil edildi.

Bursa'nın merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Aynı zamanda Bursa'da, İnegöl'den sonra Harmancık ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, 2 gündür aralıklarla süren kar yağışı ve ulaşımda meydana gelen aksamalar nedeniyle, kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren polis telsizlerinden, okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğine ilişkin anonslar da yapıldı.

Kar kalınlığının 10 santimetre ölçüldüğü kentte, termometreler sabah erken saatlerde -4'ü gösterdi.

Meteoroloji yetkilileri, Bursa'da kar yağışının cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.

Bugün gece saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Harmancık ilçe merkezinde kar kalınlığı 20, daha yükseklerde kalan köylerinde ise 30 santimetreyi aştı.

Olumsuz hava şartlarının, bölgede ulaşımı aksatmaya devam ettiği bildirildi.

Harmancık Kaymakamı Veysel Osmanoğlu, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verdiklerini söyledi.

Kuvvetli kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilen Bursa'nın İnegöl ilçesinde de okullar yarın da tatil edildi.

KARABÜK
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle il merkezi, ilçeler, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

BARTIN
Bartın Valisi İsa Küçük, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçeler ile belde ve köylerde bugün eğitime ara verildiğini kaydetti.

DÜZCE
Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulunca il merkezi ve tüm ilçelerdeki okullarda bugün 1 gün süreyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Dün geceden bu yana kent genelinde etkili olan kar yağışının sürmesi durumunda, tatil süresinin uzayabileceği belirtildi.

BOLU
Bolu'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Dörtdivan ve Gerede'de ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Kent genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının yoğunluğunu arttırması durumunda, tatil süresinin uzayabileceği belirtildi.

ÇANKIRI
Çankırı'nın il merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Kızılırmak, Eldivan ve Kurşunlu ilçe merkezleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Korgun ve Ilgaz ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar, Yapraklı ilçesinde ise belde ve köy okullarında da bugün eğitime ara verildiği kaydedildi.

Çankırı'nın Orta, Çerkeş, Şabanözü, Bayramören ve Atkaracalar ilçelerinde de eğitime ara verilmişti.

ZONGULDAK
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

KASTAMONU
Tosya Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre de devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı eğitime bugün ara verilmesi kararı alındı.

KONYA
Konya'nın Kadınhanı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, ilçede öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kadınhanı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

KIRŞEHİR
Kırşehir'de kar nedeniyle taşımalı eğitim veren okullar bugün tatil edildi. Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; il genelinde taşımalı eğitim gören okulların kar nedeniyle tatil edildiği duyuruldu. Bu arada il özel idaresi ekipleri ve karayolları ekipleri kar nedeniyle kapalı olan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.