Saçmalıoğlu üçüncü teröristin silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralandı. Olay yerine ilk gelen ambulansa bindirilirken kelime-i şahadet getiriyordu. İstinye Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak kurtarılamadı. 5 Eylül 1987 doğumlu olan Saçmalıoğlu, Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu 6"ncı dönem 2008 mezunuydu.

Nedim Çalık (24) Sarıyer Kilyos"daki Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Eğitim Merkezi"ni bitirdi. İlk görev yeni Sarıyer"deki İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı İstinye Polis Merkezi oldu. Nedim Çalık buradan ABD İstanbul Başkonsoloğu"ndaki görevine verildi. 2 yıllık polisti.

Erdal Öztaş (28) 2 yıllık trafik polisiydi ve 1 yıllık evliydi. Çorum"un Ortaköy İlçesi"nde oturan ailesi acı haberle yasa boğuldu. 1 yıl önce evlendiği eşini geçen ay ailesinin yanına bırakıp, görevine dönmüştü.

Konsolosluğu 2 polis koruyormuş

EL-Kaide"nin 15 ile 20 Kasım 2008"de İstanbul"da gerçekleştirdiği bombalı saldırıların ardından güvenlik gerekçesi ile İstinye"ye taşınan ABD Başkonsolosluğu"nun Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü"nün görevlendirdiği 2 polis tarafından korunduğu ortaya çıktı. Bu polisler birbirlerinden bağımsız halde batı ve güney kapı olarak adlandırılan konsolosluk girişlerindeki kulübelerde tek başlarına görev yapıyordu. Polis memurlarının 12 saat çalışma 24 saat dinlenme esasına göre 3 grup halinde çalıştıkları ve toplam 6 kişi oldukları kaydedildi.

Aracı Kangoo diye aradılar

İlk bilgilerde saldırının beyaz Renault Kangoo"yla gelen 3 saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Ancak kısa süre sonra saldırganların 34 VS ya da US 7565 ya da 7563 plakalı beyaz Ford Focus marka otomobille geldikleri ifade edildi. Daha sonra otomobilin plakasının 34 VS 7565 olduğu açıklandı.