Hayvanların ŞAP hastalığından korunması için periyodik aralıklarla, belirlenen program dahilinde gerçekleştirilen mücadele çalışmaları kapsamında Söke İçe Tarım Müdürlüğü tarafından 14 bin 550 hayvanın ŞAP aşısının yapıldığı öğrenildi.
Türkiye"de çift tırnaklı hayvanlarda görülen ve büyük ekonomik zararlara yol açan ŞAP hastalığına karşı Tarım ve Köy işleri Bakanlığı; her yıl programlı olarak ilk ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa bütün yurt genelinde aynı anda aşılama kampanyası düzenliyor. Bakanlığın bu kampanyası doğrultusunda, Söke İlçe Tarım Müdürlüğü ŞAP hastalığına karşı Söke ve köylerinde sürdürdüğü aşılama çalışmalarını tamamladı. 9 Eylül"de başlayan aşılama çalışmaları 19 Kasım 2008 tarihinde sona ererken; şap aşılarının hayvanlara uygulanması mecburi tutuluyor.
İlçe Tarım Müdürlüğü"nden edinilen bilgiye göre ŞAP aşılamalarında sonbahar kampanyasının başarı ile tamamlandığı, ilkbahar aylarında tekrar aşılama kampanyası başlatılacağı belirtildi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, hayvancılık ile uğraşan vatandaşların konuya hassas yaklaşmaları gerektiğinin altını çizdi.