Beşiktaş, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla yarın yapacağı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Avrupa kupalarındaki 130. karşılaşmasına çıkacak.

''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 129 maçta, 43 galibiyet, 59 yenilgi, 27 de beraberlik aldı.

Avrupa'da, bugüne kadar rakip fileleri toplam 152 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 195 gol gördü.

Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

Beşiktaş'ın, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor.

Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Saraybosna takımını 5-0 yenerek, Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetine imza attı.

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında İngiltere'nin Liverpool takımı karşısında elde ettiği 8-0'lık yenilgiyle hem kendi, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyetini elde etmiş oldu.

Siyah-beyazlıların, daha önceki en farklı skorlu yenilgisi yine bir İngiliz ekibine karşı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleşmişti. Beşiktaş, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilmişti.

BEŞİKTAŞ UKRAYNA'YA GİTTİ

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. turunda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla yapacağı rövanş maçı için Kharkov kentine gitti.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, 1-0 kazandıkları ilk maçtan dolayı avantajlı olduklarını belirterek, bu avantajın verdiği moralle maça çıkacaklarını kaydetti.

Futbolcuların performansına güvendiklerini belirten Kumcuoğlu, kazanarak Türkiye'ye dönmek istediklerini ifade etti.

Siyah-beyazlı futbolcular ise konuşma yasağı olduğunu belirterek, gazetecilerin sorularını yanıtlamadılar.

Kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in de yer aldığı Beşiktaş kafilesi daha sonra özel uçakla Ukrayna'ya hareket etti.