Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin, üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak; daha kaliteli ve Pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeye getirmek amacıyla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca her yıl kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemeler yapılıyor.
Bu yıl 7. Etap 2011 Kırsal Kalkınma Makine Ekipman Destekleri için yapılan başvurular sonuçlandı. Aydın İl Tarım Müdürlüğü’ne il genelinden 3373 Başvuru yapılırken bunlardan 1716 üreticimiz yüzde 50 hibe destekli makine ekipman almaya hak kazandı. Söke’den başvuran 130 üretici yüzde 50 hibe destekli makine almaya hak kazandı. Söke Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada Makine ekipman alımlarında hibe kazanan çiftçilerin en geç 25 Haziran 2011 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, belirlenen tarihe kadar başvurmayan çiftçilerin haklarını kaybedecekleri uyarısında bulunarak, “Hibe sözleşmesinde vergi dairesinden borcu yoktur yazısı gerekmeyecek. Yalnız T.C kimliği verilmesi yeterli olacaktır. Çiftçilerimizin süreyi geçirmemeleri gerektiği konusunda tekrar uyarıda bulunmak istiyorum” dedi.