Söke Kadın Sığınma evi Derneği'nin ev sahipliğinde, Mor Çatı, Selis (Diyarbakır), Akdam (Adana) kadın örgütleri, Kuşadası Belediyesi ile Söke Belediyesi'nin desteğiyle önceki gün Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde başlayan kurultaya bugün Kuşadası bölümüyle devam edildi. Kuşadası Atınç Otel'de atölye çalışmalarının yapıldığı kurultay, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 100'ü aşkın kadını bir araya getirdi.
13. Sığınaklar ve Kadın Dayanışma Merkezleri Kurultayı'nın Kuşadası'nda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına Diyarbakır, Adana, Antalya, İzmir, Kapadokya, Muş, Van, Çanakkale, İstanbul'dan kadın temsilciler katılıyor. Kurultayda, "kadın cinayetleri atölyesi, dünyadaki deneyimlerin ışığında Türkiye'de sığınaklar için mücadele atölyesi, dayanışma merkezi sığınak merkezi atölyesi, feminizm/homofobi karşıtlığı atölyesi, erkek egemen kültür tecavüz atölyesi" yer aldı. Kurultay aile içinde kadına yönelik
şiddete karşı mücadelenin güçlendirilmesini, sığınak ve dayanışma merkezlerinin kadın ve çocukların şiddetten uzak bir yaşama geçişlerini sağlayacak bir işleve kavuşmalarını, feminist yöntemlerle yürütmelerini, kadın örgütlenmeleri arasında dayanışma ve paylaşımların geliştirilmesini hedefliyor.
Kurultaya ev sahipliği yapan Söke Kadın Sığınma Evi Derneği başkanı Hatice Atay, "2004 yılında Söke'de aile içi şiddetle ilgili olarak kurulduk. 7 senedir bu alanda çalışıyoruz. Aile içi şiddet kadın cinayetleri, çocuk istismarları gibi şiddeti içeren bütün konularla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl 13.'sünü düzenlediğimiz kurultayı Söke Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle yapıyoruz. Biz 7 senedir bu kurultayların ana birleşeniyiz. Fakat en güzeli burada yaşanıyor. Bize bu imkanı
yaşattıkları için Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'ye, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün'e, kadınlara gösterdikleri değerden dolayı buradan yürekten çok teşekkür ediyoruz " dedi.