İzmir"de 13 yaşındaki torununu taciz ettiği öne sürülen sağır ve dilsiz dede cinsel istismar suçunu, kızlık muayenesi yaptığı öne sürülen kuaför de özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar dede Mehmet Y, kuaför Handan A, mağdur H.Y, H.Y"nin babası Mustafa Y. ile avukatlar katıldı.

Sağır ve dilsiz Mehmet Y"nin ifadesi tercüman, H.Y"nin ifadesi ise psikolog bulunmadığı için alınmadı.

Handan A. ise ifadesinde, H.Y"yi dükkanına geldiği gün tanıdığını belirterek, şunları söyledi: "H.Y. dükkanıma, yanımda çalışan S. ve arkadaşı E. ile ağlayarak geldi.

S. bana "H.Y"nin hamile olmasından endişelendiğini" söyledi. Ben de "Durduk yere böyle bir şey olmaz. Neden endişeleniyorsun?" dedim. Diğer çocukları odadan çıkardım. Bana anlatmasını istedim. Bana, "dedesinin bayram günü evlerine geldiğini, sıkıştırıp pantolonunu çıkarmak istediğini" söyledi. "Bunu annenle konuşmalıyız" deyince odadan kaçıp gitti. Diğer çocuklar da olayı H.Y"nin kendilerine aynı şekilde anlattığını söyledi. Mağdurun cinsel organına bakmış, muayene etmiş değilim. Daha sonra evine gidip ablasına durumu anlattım." Duruşmada dinlenen bazı tanıklar, dede Mehmet Y"nin geçen yıl Kurban Bayramı"nda Manisa"da bulunduğunu, İzmir"e gitmediğini ileri sürdü. Mustafa Y.

ise babasının böyle bir şey yapacağına ihtimal vermediğini kaydetti.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

-İDDİANAME-

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Oğur"un hazırladığı iddianameye göre, 75 yaşındaki dede Mehmet Y, İzmir"in Bornova ilçesinde oturan çocuklarını geçen yıl aralık ayındaki Kurban Bayramı"nda ziyaret etti. Ziyaret sırasında 13 yaşındaki torunuyla yalnız kalan Mehmet Y, kendi pantolonunu çıkardıktan sonra, torunun pantolonunu da çıkarmaya çalışırken H.Y"nin bağırması üzerine eylemine son verdi.

H.Y, olayı bu yıl nisan ayında okul arkadaşlarına anlattı. Hamile kalmış olabileceğinden endişe eden H.Y. ile arkadaşları, kuaförlük yapan Handan A"ya durumu anlattı. Handan A, güzellik salonunda, kendisine bir süre direnen H.Y"yi ikna edip kızlık muayenesi yaptı. Handan A"nın "Sen kadınsın" dediği öne sürülen H.Y"nin Adli Tıp Kurumunda yapılan muayenesinde bekaretini kaybetmediği belirlendi.

H.Y"nin ailesi, sağır ve dilsiz olduğu belirtilen ve suçlamaları reddeden Mehmet Y"den şikayetçi olmazken Handan A"nın ise cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, Mehmet Y"nin "çocuğu cinsel istismar" suçundan 12 yıla kadar, Handan A"nın ise "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.