Gözaltına alınan Nasuh Güney, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. K.A. da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yetiştirme Yurdu yetkililerine teslim edildi.

Konya'da oturan işsiz Nasuh Güney, geçen şubat ayında K.A.'yı kendi rızasıyla kaçırdı. İddiaya göre ailesinin şikayetçi olmaması üzerine K.A. sevgilisi Nasuh Güney'le birlikte yaşamaya başladı. Geçen cumartesi günü saat 20.00 sıralarında mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülen K.A., kendisinden 10 yaş büyük sevgilisi Nasuh Güney tarafından Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü.

Doktorlar, yapılan muayenenin ardından K.A.'nın 2 aylık hamile olduğunu tespit etti, ardından da yaşı küçük olduğu için durumu polise ihbar etti. Hastaneye gelen Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nasuh Güney'i gözaltına aldı. Güney ve K.A., Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Polisteki sorgusu tamamlandıktan sonra Türk Ceza Kanunu"nun 103"üncü maddesi gereğince "küçük yaşta çocuğa cinsel istismar" suçundan hakim karşısına çıkarılan Güney, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. K.A. ise rehabilitasyon için Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yetiştirme Yurdu yetkililerine teslim edildi.

DHA