Gazeteci Yazar Uğur Becerikli"nin “1243 Kayseri” isimli romanı, tarihin son derece zengin bir dönemi olan 1243 yılı ile 2011"i aynı kitapta buluşturuyor.

“1243 Kayseri” aynı zamanda, Selçuklu ile Moğollar arasındaki savaşın hemen öncesinde Ahi Evren"in evlatlığı Müslüman Tomris ve Şaman Baybörü arasında yaşanan aşk ile günümüzde Diyar ve Güler"in aşkını aynı satırlara sığdırıyor. İnsanın doğa ile iç içe olduğu bir çağdan, insanın doğaya hakim olmaya çalıştığı bir çağa uzanan tarihi romanda, sıra dışı iki aşk iç içe kurgulanıyor. "Marka" yaşayanlar ile "toprağı, suyu, geceyi dinlemesini bilenler" “1243 Kayseri” romanında buluşuyor.

-“KADIN VE ERKEĞİN EŞİT VE YANYANA OLDUĞU BİR DÖNEM”-

Becerikli, Destek Yayınevi tarafından kitapseverlerle buluşan “1243 Kayseri” romanında, Selçuklu tarihine yer verdiğini söyledi. 13"ncü yüzyılın Ahi Evren, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-i Veli gibi büyük düşünce adamlarının ortaya çıktığı bir dönem olduğuna işaret eden Becerikli, “13"ncü yüzyıl aynı zamanda Büyük Selçuklu İmparatorluğu"nun mirasçısı Anadolu Selçuklularının sona erdiği bir dönem. Bunun yanısıra kadınla erkeğin eşit ve yan yana olduğu bir dönem. Romanda hikayesi anlatılan Tomris, Ahi Evren"in ilk Ahi Teşkilatı"nı kurduğu Kayseri"de yaşayan ve eşi Fatma Bacıyla evlatlık aldıkları Türkmen Alevi inancından bir Müslüman. Sevgilisi Baybörü ise Tanrı Dağları"ndan yola çıkmış, Gök Tanrı inancından bir Şaman. Romanımda toplumların ve inançların, kültürlerin medeniyetlerin hem buluşması hem çatışması, Kayseri"nin Moğollar tarafından yakılıp yıkılması ile birlikte ele alınıyor. Bugünle 13"ncü yüzyılı karşılaştırıyor ve sorguluyor” diye konuştu.

-BECERİKLİ'NİN 8 ROMANI BULUNUYOR-

Becerikli"nin ilk romanı olan Lokman Hekim"in Kayıp Kitabı, 2005 yılında yayınlandı. Becerikli"nin “1243 Kayseri” yle birlikte, “Yüzde Elli, Çelebi, Her Gün Öldürüyor Gidişin, Abdaloğlu, Karanlıkta Kaybolurken, Konstantiniyye"nin Gülü” isimli toplam 8 romanı bulunuyor. İlk kitabı Stockholm Mystery, İngilizce olarak 1999 yılında yayınlanan Becerikli"nin çeşitli yayınevleri tarafından okuyucuya ulaştırılmış Türkçe ve İngilizce çok sayıda çocuk kitabı da bulunuyor.