Şehir merkezindeki 60 metre kare dükkanında bıçak üretimi yapan Cengiz Özekes (64), 1890 yılında dedesinin babası Hüseyin Özekes'in başladığı el yapımı bıçak üretimini şu sıralarda kendisinin devam ettirdiğini söyledi.

Babadan oğula geçen mesleğin 4. kuşak temsilcisinin kendisi olduğunu vurgulayan Özekes, "Babamdan öğrendiğim mesleği uzun süredir devam ettirmekteyim. Oğlum da benden öğrendi. Önümüzdeki süreçte mesleği bende oğluma devredeceğim" dedi.

El yapımı bıçaklarda yüksek kalitede çelik kullandıkların ı, sapını ise geyik ve manda boynuzundan yaptıklarını vurgulayan Özekes, "Dedemin babası tarafından başlatılan bıçakçılık mesleğini alnımızın akıyla bugünlere taşımayı başardık. El yapımı bıçak üretiminde kalitemizle kendimizi ispat ettik. Dört kuşaktır devam eden mesleği ben de oğluma devretmek istiyorum" diye konuştu.

Bu zamana kadar bir çok devlet adamına ürettikleri bıçaklardan hediye ettiklerini belirten Özekes, "Yüksek kaliteye sahip ürünlerimizin satışı genelde internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Ürünlerimizi genelde av meraklıları tercih ediyor. Sinop gezisinde Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bıçaklardan hediye ettik ve çok beğendiler. Ayrıca bir çok devlet adamına da bıçaklarımızı hediye ettik" şeklinde ifade etti.

Babasından sonra mesleği 5. kuşak olarak kendisinin devam ettireceğini kaydeden Kazım Özekes (28) ise aile geleneği haline gelen el yapımı bıçak yapımını devam ettireceğini dile getirdi.
Özekes, bıçakların piyasada 50 ile 100 lira arasında değişen rakamlardan satıldığını da sözlerine ekledi.