Sokaklardan toplanarak Rehabilitasyon Merkezi"ne getirilen köpekler her gün beslenme başta olmak üzere, gerekli tedavileri, iç ve dış parazit mücadelesi ile kuduz aşıları yapılarak kısırlaştırılıyor. Gerekli tedavileri ve aşıları tamamlanan köpekler kulak küpeleri takıldıktan sonra doğaya bırakılıyorlar. Uzman ekiplerce takip edilen köpekler, çevreye zarar oluşturmadan yaşama imkanına kavuşturuluyor.
300 hayvan kapasiteli merkezde 120 köpek bulunduğunu belirten Aydın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Eray Talşık, “Evlerinde köpek beslemek isteyen vatandaşlarımız Veteriner İşleri Müdürlüğümüze başvurabilirler. Merkezimizde bulunan hayvanlar aşıları yapılarak kısırlaştırıldıktan sonra sağlık karnesi düzenlenerek sahiplendirilmektedir. Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Ayrıca sığır çobanlığı ile mandıra sahipleri de köpek ihtiyaçlarını merkezimizden karşılayabilirler” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU"NUN SAHİP ÇIKTIĞI KÖPEK SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun sahip çıktığı, İzmir Karayolu üzerinde araba çarpması sonucu iki bacağı kırılan hasky cinsi köpek Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı"nda gerçekleştirilen kemik operasyonu ile sağlığına kavuştu.