Tüm Türkiye’de her yıl artan bir ilgiyle devam eden “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası bu yıl da hızını kesmedi. 2011 yılında kampanyaya katılan 4 bin 705 kişi ve kurum tarafından bağışlanan 386 bin 741 kitap, Türkiye genelinde 192 okula ulaştırılıyor. Sosyal sorumluluk kampanyalarında sürdürülebilirliği esas alan TNT, gelecek yıl da “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası için tüm kaynaklarını seferber etmeye devam edecek.
 
TNT ulaştırma ağının yanısıra gönüllü çalışanlarıyla da kampanyaya destek verdi. Yüz binlerce öğrenciye umut ışığı olan TNT’nin kitap ulaştırdığı okullar Mardin, Şırnak, Van, Tunceli, Siirt, Kars, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, İstanbul, Kütahya, Nevşehir, Samsun gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde yer alıyor.
 
TNT Ekspres Türkiye kuryeleri 444 0 868 no’lu telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor. Kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü yayınlar ile gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları toplanıyor. Bu kitaplar daha sonra TNT Ekspres Türkiye gönüllü çalışanları tarafından olarak tasnif ediliyor. Büyük bir titizlikle hazırlanan kitaplar, gidecekleri okulların öncelik ve ihtiyaçlarına göre ayrılıyor. TNT Ekspres tırlarına yüklenen yüz binlerce kitap yeni sahiplerine teslim edilmek için yola çıkıyor.
 
TNT Hakkında: TNT, dünya çapında şirketlere ve tüketicilere ekspres gönderileri için çok geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. TNT, 200’den fazla ülkede yaklaşık 83,000 çalışanıyla faaliyet gösteriyor ve haftada 4,7 milyon doküman, paket ve kargo taşıyor. TNT Express, 30,000 kara aracı, 50 uçağı ve 2600 operasyon merkezi ile Avrupa, Çin, Güney Amerika, Asya Pasifik ve Orta Doğu’da hava ve karayolu ağları ile operasyonlarını gerçekleştiriyor. Şirket 2010 yılında 7,053 milyar Euro ciro yaptı. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı’yla işbirliği yapan TNT, dünya çapında açlık ve çevre kirliliğine karşı mücadeleye katkıda bulunuyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan bütün şirketler arasında 2010 yılında en yüksek puanı yine TNT’nin alması çalışmalarının takdir edildiğine dair bir gösterge oluşturuyor. TNT hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen internet sitesini ziyaret edin.  www.tnt.com/corporate