12 yıllık iyilik destanı süresince Aydın"da 2 bin 122 aileye gıda, giysi, nakit, barınma, sağlık, eğitim vb konularda yardım elini uzatan Türkiye Deniz Feneri Derneği, yoksul bir ailenin bir aylık gıdasını karşılamak isteyen bağışçıların 50 TL ödeyerek sağladığı katkılarla Beyaz peynir, Bulgur, Çay, Hazır çorba, Kuru fasulye, Makarna, Nohut, Pirinç, Reçel, Salça, Sıvı yağ, Toz şeker, Tuz, Zeytin, K.mercimek, Un”dan oluşan gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yoksul ailelerin yanı sıra bu kutsal ayda kutsiyetin emaneti çocukları da ihmal etmeyen Deniz Feneri, çocukların yüzlerini güldürmeye devam diyor. Bağışçıların 10 TL karşılığında ulaştıracakları ve içerisinde Çikolata kaplı bisküvi, Susamlı çubuk kraker, Meyve suyu, Süt 1/2 Litre, Çubuk kraker, Tüp çikolata, Pasta bisküvi, Oyuncak, Kumbara, MEB onaylı kitap” bulunan çocuk kolileri ile bu Ramazan da bin çocuğu sevindirilecek.
Ayrıca yoksul çocukların bayram sevincinin buruk bir hüzne dönüşmemesi için Gülen Yüzler Projesi"ni de hayata geçiren Deniz Feneri 60 TL bağış karşılığında bir çocuğun bayram hayalini gerçekleştirebilecek. Dernek bu Ramazan 7 bin çocuğa mont, ayakkabı, kazak, etek, pantolon, iç çamaşırı, çoraptan oluşan bayramlık hediye edecek.
Ramazan"ın tatlı telaşının yanında okulların açılması telaşını da yaşayan dar gelirli vatandaşları da unutmayan Deniz Feneri, bu tatlı telaşların maddi imkânsızlıklar nedeniyle kâbusa dönüşmemesi için 10 bin yoksul öğrenciye kırtasiye yardımları ile destek olacak. Kadirşinas bağışçıların 25 TL katkısıyla hazırlanacak bu yardım paketinde ise Okul çantası, 12 adet defter, 12 adet kurşun kalem, 6 adet kırmızı kalem, 2 adet silgi, 2 adet kalemtıraş, cetvel seti, sulu boya, kuru boya, müzik defteri, resim defteri, etiket, kalemlikten oluşan ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler bulunuyor.