Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki C.Y. ile kız kardeşi 12 yaşındaki A.Y.'nin ailesi, mutfak masrafı için ayrılan paranın yerinde olmadığını fark edince kızlarına bu konuda bilgileri olup olmadığını sordu. Aileleri ısrar edince 2 kardeş, aynı mahalleden tanıştıkları gençlerin kendileriyle cinsel ilişkiye girdiklerini ve "Ailenize anlatırız, rezil olursunuz" tehdidinde bulunarak para istediklerini, bu yüzden evden çaldıkları paraları onlara verdiklerini anlattı. Aile, ilköğretim okulu öğrencisi olan kızlarının verdiği bilgi üzerine gençlerden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, kız kardeşlere cinsel istismarda bulunup şantaj yaptığı ileri sürülen 8 kişiyi yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, "Zaman zaman parkta bir araya gelip sohbet ediyorduk. Cinselliği merak ettiklerini söyleyip bizimle kendi istekleriyle birlikte oldular. Kimseyi ilişkiye zorlamadık" diye ifade vererek tecavüz ve şantaj iddiasını kabul etmedi. 2 kardeşin de olayla ilgili verdikleri ifadelerinde, "Cinselliği merak etmiştik, sonu kötü oldu" diye pişmanlıklarını dile getirdi.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Mesut C. (19), Bayram K. (22), Tayfun G. (21), Abdullah B. (18) ile Serhat S. (18) tutuklandı. Ramazan Y. (27), Özer A. (18) ile Umut Ç. (19) adlı şüpheliler de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler farklı tarihlerde yakalanıp tutuklandıkları için soruşturması ayrı yürüten olayla ilgili iddianame hazırlandı.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, sanıklardan Tayfun G., Abdullah B., Umut Ç., Serhat S., Ramazan Y. ve Özer A. hakkında, kız kardeşlere karşı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, şantaj' suçlarından 15 ile 90 yıl arasında hapis cezası istendi.

Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede ise sanıklardan Mesut C. ile Bayram K. hakkında kız kardeşlerden C.Y.'ye karşı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.