Gaziantep’te 12 yaşındaki kız çocuğuna 16 yaşındaki başka bir çocuğun kimliğiyle doğum yaptırıldığı ortaya çıktı. 12 yaşında doğum yapan A.’nın, 11 yaşında evlendirildiği ortaya çıktı.

Bolu’da 11 yaşındaki çocuğun 8 aylık hamile olduğunun ortaya çıkmasının ardından Gaziantep’te 12 yaşındaki bir başka kız çocuğunun 16 yaşındaki başka bir çocuğun kimliğiyle doğum yaptığı ortaya çıktı.

Kimliğin doğru olmadığı ortaya çıkınca
Habertürk gazetesinin haberine göre, Gaziantep’te özel bir hastanede gerçekleştirilen doğumda, 16 yaşında C.’nin kimliği kullanıldı.
Doğum için hastaneye verilen kimliğin başka birine ait olduğu anlaşılınca hastane yetkilileri “evrakta sahtecilikten” suçundan şikâyette bulundu.

Doğum yapan çocuk 12 yaşında ve 11 yaşında evlendirildi…
Kimliğin başkasının olduğunun anlaşılması üzerine başlatılan soruşturmada doğum yapan kızın 12 yaşındaki A., olduğunu belirledi.
Küçük kızın 11 yaşındayken 16 yaşındaki B.’yle evlendirildiği tespit edildi.

Küçük kızın yanı sıra nüfus cüzdanı kullanılan genç kız, bebeğin babası ve iki kızın anneleri hakkında SGK’yı dolandırdıkları gerekçesiyle fezleke düzenlendi.

Bu suçtan soruşturmayı yürüten Nizip Cumhuriyet Savcısı Burç Berkan Alp, ayrıca bebeğin babası ile küçük kızı 11 yaşında evlendiren ailesi hakkında “cinsel istismar” suçundan da soruşturma başlattı.