Rahime Nine'nin acılarla dolu hayat hikayesi bize eskiden insanların  maddi ve manevi ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını, bugüne nasıl  geldiklerini  gösteriyor. Kendisinin yaşam öyküsü, aynı zamanda Anadolu kadınının günümüzde de  yer yer halen çekmekte olduğu çilenin de fotoğrafını veriyor. 
 
Her yıl evlat acısıyla biraz daha yıkılan Rahime Nine, doğan  çocuklarına Durhasan, Durali, Dursun gibi isimler de koymayı denemiş ancak bu da  fayda etmemiş. Şimdi bir hayırseverin oturmasına izin verdiği eski bir evde  devletten aldığı 450 lira maaşla geçiniyor. 
 
KIZINA DA TÜMÖRDEN KAYBETTİ
 
Kocasını 8 yıl önce, hayatta kalan 2 çocuğundan olan kızını da geçtiğimiz yıllarda beyninde tümör ve akciğer rahatsızlığından kaybettiğini ifade  eden Rahime Yavuz Arslan, acılarla yoğrulmuş öyküsünü şöyle anlattı: 
 
''Taşkale'de yalnız yaşıyorum, 77 yaşındayım. Babamı küçük yaşta  kaybettim. Aile büyüklerimiz, akrabalarımız bir araya geldiler beni amcamın oğlu  ile 12 yaşındayken evlendirdiler. 15 çocuğum oldu ama 13 tanesi daha bir yaşını  doldurmadan öldü. Doktora götürürdük daha doktorun verdiği ilaçlar bitmeden  çocuklarım kucağımda öldü. Beyimle benim aramda kan uyuşmazlığı varmış doktorlar  bilememiş. Hayatta kalan çocuklarımdan, kızım geçtiğimiz yıllarda beynindeki  tümör ve ciğerlerindeki rahatsızlıktan vefat etti. Şimdi hayatta bir tek oğlum  var o da gurbette kendi çocuklarının rızkı için çalışıyor. Rahmetli kızımdan 3,  oğlumdan 2 olmak üzere 5 torunum var.'' 
 
Taşkale Mahallesi Muhtarı Mustafa Soyyiğit ise ''Rahime Teyze eskiden  çok acılar çekmiş. Şimdi de yalnız başına göçtü göçecek, ahşap, baraka gibi bir  evde yaşıyor. Elektriği, suyu var, tuvaleti dışarıda. Oğlu Konya'da çalışıyor  onun da maddi gücü çok iyi değil. Rahime Teyze komşularının yardımlarıyla  geçiniyor. Devletimizin, yöneticilerimizin bu teyzeye daha fazla yardımcı  olmaları gerektiğini düşünüyorum'' dedi.