Bir davada babası Bayram Ö. tarafından tanık olarak gösterilen 12 yaşındaki E.Ö., mahkemeye, 8 ay önce 26 yaşındaki Tuncay İ. ile imam nikâhıyla evlendirildiğini ve 3.5 aylık hamile olduğunu anlattı. 

Hâkim, koca Tuncay İ., baba Bayram Ö. ve kayınpeder Muharrem İ. hakkında “cinsel istismar” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Habertürk gazetesi çocuk gelin dramını manşetine taşıdı. Canan İspir imzalı habere göre Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 45 yaşındaki Bayram Ö., 2011 Nisan’ında savcılığa başvurarak, kendisini terk eden eski karısı 32 yaşındaki Serpil Ö.’nün birlikte yaşadığı sevgilisi Murat D. tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Savcılık, Bayram Ö. ve Murat D. hakkında karşılıklı “hakaret” ile “tehdit” suçlarından dava açtı.

Bayram Ö., 12 yaşındaki kızı E.Ö.’yü tanık olarak gösterdi. Ancak küçük kızın, üç gün önce İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde bir pedagog eşliğinde anlattıkları, yeni bir çocuk gelin dramını ortaya çıkardı. Savcılık soruşturmasında babasının baskıyla ifade verdiğini belirten E.Ö., şunları söyledi: “Reşadiye’de doğdum, büyüdüm. Babam sürekli alkol alıyor, annemle tartışıyordu. Annem bir gün çıkıp gitti. O zaman altıncı sınıftaydım, babam beni okuldan aldı. Annemin birlikte yaşadığı Murat Abi aradı ve bizi yanlarına almak istediklerini söyledi. Bana hakaret ya da tehditte bulunmadı.”

ANNE MÜDAHALE ETTİ AMA...
Bu yaşananların ardından babasının kendisini evlendirme çabasına girdiğini, iki kez başka kişilerle söz kestiğini ancak Hatay’da yaşayan anne Serpil Ö.’nün müdahaleleriyle bu evliliklerin olmadığını anlatan E.Ö. şöyle devam etti: “Daha sonra babamın baskısıyla annemden gizli İstanbul’daki dayımın yanına geldik. Yaklaşık 8 ay önce Sarıgazi’de memleketlimiz Muharrem İ.’nin oğlu 26 yaşındaki Tuncay İ. ile evlendik. İmam nikâhıyla yapılan düğünden sonra babam, kayınpederime kimliğimi gösterince kayınpederim Muharrem İ., ‘Yaşı küçükmüş, yaşı küçük olduğunu bilseydim olmazdı. Gitsin kendi babasının evinde yaşı büyüyene kadar beklesin’ dedi. Ancak kocam Tuncay İ., ‘Hayır olmaz, ben niye bırakayım?’ dedi. Babası da ‘Senin gibi oğlum yok’ dedi. Kocam 3-4 gün sonra ayrı bir ev tuttu. Ancak bu davayı öğrenince babamın onu şikâyet ettiğini sanarak, beni babasının evine bırakıp gitti.

‘KOCAMIN YANINA DÖNMEK İSTEMİYORUM’
Kayınbabam da Hatay’daki annemi arayarak, ‘Kızın burada gel al götür’ dedi. Yaşım küçük olduğu için ceza alırlar diye kocam ve babası benim annemle gitmemi istediler. 3.5 aylık hamileyim. Ben ne kocamın ne de babamın yanına dönmek istemiyorum. Annem ve Murat Abi ile birlikte Hatay’a gitmek istiyorum ve orada okumak istiyorum. Koruma altına girmek istemiyorum.” Babasının annesini henüz 12 yaşındayken kaçırdığını, bu nedenle hapis cezası aldığını da ifade eden E.Ö., babasının, 10 yaşındaki kız kardeşi G.Ö.’yü de evlendirmek için görüşmeler yaptığını iddia etti.

‘CİNSEL İSTİSMAR’ SUÇLAMASI
EVLENDİRİLMEDEN bir süre önce babasının yaşını büyütmek için mahkemeye başvurduğunu, 1999 olan doğum tarihinin 1997 olarak değiştirildiğini belirten küçük gelin, “Babam bana ‘Senin yaşını büyütelim’ diyerek dava açtı. Nüfus kaydındaki bu düzeltme Tuncay İ. ile evlenmeden önce oldu” dedi. Mahkeme Hâkimi Ömer Faruk Eminağaoğlu ise hemen kolları sıvadı ve çocuk gelinin babası Bayram Ö., koca Tuncay İ. ve kayınpeder Muharrem İ. hakkında “cinsel istismar”, “hürriyeti tahdit”, “aile yükümlülüklerinin ihlali”, “resmi tören olmaksızın dini tören” suçlarından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na gereken koruma işlemlerinin başlatılması için yazı yazdı. Savcılık ise ‘ivedi’likle soruşturma açtı. Baba Bayram Ö. ile kayınpeder Muharrem İ., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 26 yaşındaki koca Tuncay İ. ise aranıyor. Küçük kızın koruma işlemleri başlatılıncaya kadar anne Serpil Ö.’ye teslim edildiği öğrenildi.