Kurbanlıklar özel paketlerde adrese gönderiliyor. KUTU KONSERVE YAPAN DA VAR:

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte kurbanlık satma yarışına giren büyük marketler, sundukları birçok hizmetle eskisi gibi çarşı pazar dolaşarak kurbanlık arama telaşına son veriyor.
Kurbanlık koçlar, internet üzerinden bir tıkla veya telefonla 12 aya varan taksitlerle ayağınıza kadar geliyor. Diyanet İşleri Bakanlığı onaylı İslami kurallara uygun usullerde Avrupa Birliği standartlarında kesilen kurban, sekiz-dokuz parça halinde kolilerde kapıya teslim ediliyor ya da belirttiğiniz tarihte siz alıyorsunuz. Bağış durumunda kurumu seçiyor, marketler ise adınıza işlem yapıyor.

Kredi kartı geçerli

Türk Kızılayı kurban bağış bedelini 240 YTL, yurtdışı için 130 avro olarak belirledi. Tüm bankaların ve PTT'nin 2868 nolu ortak bağış hesabından ya da internetten online olarak bağış yapılabiliyor. Bayramın birinci günü kesilen kurbanlar Et Balık Kurumu kombinalarında kavurma haline getirilip, 2.5 kilogramlık kutulara doldurulacak. Kutular yıl boyunca Türk Kızılayı'nın 650 şubesi kanalıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Ayrıntılı bilgi www.kizilay.org.tr

Türk Silahlı Kuvvetler Mehmetçik Vakfı'na kurban bağışları bayramın birinci günü saat 16.00'ya kadar internet sitesi üzerinden kabul edilecek. Vekâlet yoluyla kurban bedeli 230 YTL, yurtdışı vekâletleri için de 190 dolar ya da 135 avro olarak belirlendi. Visa ve Mastercard'ın geçerli olduğu kurban bağışının yapılacağı bankalar: T.C Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi, Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri Şubesi, Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi, Garanti Bankası Yenişehir Şubesi, Oyak Bank Çankaya Şubesi, Türkiye Ekonomi Bankası Balgat Şubesi, Finansbank Necatibey Şubesi. Hesap numaraları: YTL için 1996, dolar için 1997, avro için 1998.

www.mehmetcik.org.tr

Türk Hava Kurumu her yıl olduğu gibi bu yıl da Et ve Balık Kurumu işbirliğiyle vekâleten kurban kesimi kampanyasına başladı. Vekâlet yoluyla kurban bedeli 230 YTL olarak belirlendi. Yurtdışından vekalet verenler için de 190 dolar ya da 135 avro. Vekâlet yoluyla kesilen kurbanlar, valilikler ve kaymakamlıklarca yoksullara dağıtılacak. Vekâlet internet ya da telefonla verilebiliyor. Tel: (0312 ) 444 0 845

www.thk.org.tr

Metro'da kurbanlıklar koliler içerisinde teslim ediliyor. 4-19 Aralık tarihleri arasında satışta olan kurbanlıklar hijyenik tesislerde uygun usullerde kesilip, parçalanıp, paketleniyor. Kurbanlık paketleri minimum net 18 kilogram ağırlığında bulunuyor. Kurban derileri makbuz karşılığında müşterinin adına Türk Hava Kurumu'na bağışlanıyor. Kredi kartı ile alımlarda World, Bonus, Maximum ve Avantage karta 8 taksit yapılıyor. Axess'e ise 12 taksit.

Kurban sen-al markette

CarrefourSA Hipermarketlerde ücretsiz kesim ve rezervasyonun yanı sıra internetten kurban satışı ve bağışı yapılabiliyor. Sipariş sırasında belirtmek kaydıyla kurban etleri, Kızılay ve Deniz Feneri'ne makbuz karşılığı bağışlanabiliyor. Kurbanlık siparişleri 444 10 00'dan, internette sen-al market www.carrefourexpres.com adresinden veya Expres Süpermarketlerden yapılabiliyor.

KİM, 32 şubesinde bayramda kurban satışı ve kesimiyle hizmet veriyor. Kurban satışlarının KİM mağazalarında 10 Aralık 2007'de başlaması planlanıyor. Mağazalarda sipariş formu doldurarak siparişlerini belirleyen müşteriler, ayrıca bağış da yapabiliyor. Bununla ilgili olarak formlardaki belirlenen bağış kurumlarının belirtilmeleri yeterli oluyor. Sadece küçükbaş hayvan satışı oluyor.

Kipa'ya emanet edilebiliyor

Satın alınan kurbanlıkların emanette tutulma ve kesim hizmetlerinin ücretsiz gerçekleştirildiği Kipa Mağazalarında, Kıvırcık ve Karaman cinsi kurbanlıklar, en uygun fiyatlarda satışa sunuluyor. Kredi kartı geçerli.

Koyun 150-400 YTL

Fiyatların büyükbaş hayvanlarda 1000-5 bin YTL, küçükbaşlarda ise 150-500 YTL arasında değişeceği, karkas fiyatının kiloda 10 YTL dolayında olacağı tahmin ediliyor. Büyükbaş hayvanlar, Ankara'da 1000-3 bin YTL, İzmir'de 1500-5 bin YTL, küçükbaş hayvanlar ise Ankara'da 150-200 YTL, İzmir'de 250-400 YTL'den satılacak.

Maret tesisinde kesiliyor

Migros'ta kurbanlıklar için internet üzerinden sipariş verilebiliyor. www.kangurum.com'a girenler sanal vekâlet veriyor. Kurbanlar, bayramın birinci günü şartlara uygun olarak Maret ve Tanet tesislerinde kesilerek 18-21 kiloluk paketlerde teslim ediliyor. Kurbanlık koliler, 21 Aralık veya 22 Aralık'ta Migros, Tansaş, Macrocenter mağazalarından teslim alınabiliyor. Adrese teslimlerde ayrıca 10 YTL hizmet bedeli fiyata ekleniyor. Kurban ödemeleri World Card ile 9 taksitle, Bonus, Shop&Miles, Maximum ve Axess kredi kartları ile altı taksitle de yapılabiliyor.