Bahçeli, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın veda ziyaretinin ardından gazetecilerin, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün görüşmesine ilişkin soruları cevaplandırdı.


“Sayın Başbakan, iki yıl gecikmeyle de olsa parlamentoda temsil edilen bir siyasi partiyle bugün bir diyalog başlatmış oldu” diyen Bahçeli, basına yansımış olduğu şekliyle DTP'nin bu diyalogdan memnun kaldığını ifade ettiğini, ancak görüşmenin içeriğiyle ilgili fazla bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.


Erdoğan ile Türk'ün görüşmesinin tarihi bir görüşme olup olmadığına ilişkin soruya “Zannetmiyorum” karşılığını veren Bahçeli, şöyle devam etti:
“Görüşmenin içeriğiyle ilgili, özellikle de akşam saatlerinde, '12 kötü adam içeriği hakkında Türk kamuoyunu oldukça aydınlatırlar' diye düşünüyorum.
Demokratik Toplum Partisi, diyalog başlatmanın mutluluğu içerisinde, Sayın Başbakan her ne kadar AKP Genel Başkanı olarak görüştüğünü ifade etmiş olsa da 15 Ağustosta 25. yıl dönümü münasebetiyle terörist başının yol haritasının krokisini elde etme gayreti içerisinde olmuştur. Buradan henüz bir sonuç yoktur. Ama 12 kötü adam akşam bunların ayrıntılarını verir zannediyorum.”

Hürriyet