Tony Parker ve Batum'u durduramayan 12 Dev Adam, ikinci tur ilk maçında Fransa'ya 68-64 mağlup oldu.

Eurobasket 2011’de ikinci tur vizesi alan 12 Dev Adam, E Grubu’ndaki ilk sınavını turnuvada yenilgisi bulunmayan Fransa karşısında verdi.

A Milli Takım, NTV Spor’dan canlı yayınlanan karşılaşmanın son çeyreğinde muhteşem bir geri dönüşe imza atmasına rağmen Tony Parker ve Nicola Batum'u durduramayınca salondan 68-64 mağlup ayrıldı.

Fransa bu galibiyetle birlikte turnuvada yoluna yenilgisiz devam etti.

Karşılaşmanın ilk bölümünde iki takım da skor üretmekte zorlandı.



Hidayet ve Ömer Onan’ın üst üste kaydettiği sayılarla oyuna ağırlığını koyan milliler, ilk 5 dakikayı 10-2 önde geçti. Tony Parker’ın hücumda devreye girmesiyle birlikte Fransa, farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’ın hücum ribaundlarındaki etkinliğiyle rakibin öne geçmesine izin vermeyen ay yıldızlılar, ilk çeyreği de 14-12 önde kapattı.

İkinci çeyreğe 4-0’lık seriyle başlayan milliler, farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da Fransa’nın hızlı hücumlardan bulduğu sayılara engel olamadı. Rakip takım çeyreğin bitimine 5.5 dakika kala 21-20 öne geçerken, 5 sayılık da bir avantaj yakaladı: 25-30. Üstünlüğünü çeyreğin sonuna kadar koruyan Fransa, soyunm odasına 31-27 önde gitti.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Noah’la pota altından ve serbest atış çizgisinden kolay sayılar bulan Fransa, farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ersan İlyasova’nın 3 sayılık basketiyle aranın açılmasına izin vermeyen ay yıldızlılar, skoru 36-38’e getirerek farkı 2 sayıya kadar indirdi. Ancak bu nokta Tony Parker devreye girince ipleri yeniden eline alan rakip takım, farkı çift hanelere taşıdı ve son çeyreğe de 57-44 üstün başladı.

Son çeyreğe basketle başlayan Fransa, oyunu kontrol eden taraf oldu. Bitime 4.5 dakika kala farkı tek hanelere indiren ay yıldızlılar, muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Milliler, bitime 45.6 saniye kala skoru 63-61'e getirerek farkı 2 sayıya kadar indirdi. Ancak Kerem Tunçeri ile çok kritik bir 3 sayılık atıştan faydalanamayan ay yıldızlılar, Preldzic'in 3 sayılık basjketiyle yeniden umutlandı, ancak serbest atış çizgisinden hata yapmayan Fransa maçı da 68-64 kazandı.

ENDER ARSLAN İLK BEŞTE BAŞLADI

Litvanya'da devam eden 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri 2. turunda, Türkiye'nin E Grubu'nda yaptığı ilk maçta Ender Arslan ilk 5'te başladı.

Finallerde ilk turda yapılan 5 maça Kerem Tunçeri ile başlayan A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, ilk kez Fransa maçında Kerem'in yerine Ender'e ilk 5'te görev verdi.

Kerem Tunçeri karşılaşmanın 6. dakikası içinde Ender'in yerine oyuna girdi.

Ender ile birlikte Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık, Fransa maçına ilk 5'te başladı.

RUS HAKEM MIKHAYLOV TÜRKİYE'NİN MAÇINDA

İlk turda Polonya-Türkiye maçındaki yönetimi nedeniyle Türkiye'den büyük eleştiri alan ve Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri tarafından FIBA yetkililerine şikayet edilen Rus hakem Sergey Mikhaylov, Türkiye-Fransa maçında da görev yaptı.

Mikhaylov, karşılaşmada İtalyan Fabio Facchini ve İsrailli Seffi Shemmesh ile birlikte düdük çaldı.

Karşılaşmayı izleyen yaklaşık 200 Türk taraftarı, milli takıma Fransa karşısında destek verdi.