Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına federasyon başkanı Demirel'in yanı sıra, Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic, A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay katıldı.
 
12 Dev Adam basın karşısına çıktıBasketbol Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin de takip ettiği 1 saat 20 dakika süren toplantıda, Demirel ve diğer yetkililer gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Şampiyonadan erken dönmenin kendileri için büyük bir düş kırıklığı olduğunu ifade eden Turgay Demirel, ''Biz bu şampiyonaya olimpiyat hakkını elde edebilmek için gitmiştik. Oldukça güçlü bir grupta başladığımız şampiyonada arzuladığımız noktaya ulaşamadık. Hem kadromuz hem sporcularımız her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapmak için sahaya çıktılar. Mücadele açısından zaman zaman belki tempo düşüklüğü görünmesine rağmen genel olarak baktığımızda bu anlamda bir eksik yaşadığımızı söyleyemeyiz'' şeklinde konuştu.
 
Basketbolda bazen küçük detayların neticeyi belirlediğine kaydeden Demirel, başa baş giden maçlarda küçük hatalarla kaybettiklerini anlattı.
 
Türk basketbolunun her zaman Avrupa'nın en iyilerinden birisi olma hedefinden vazgeçmediğini belirten Demirel, ''Olimpiyat şansını kaçırmamıza rağmen Türk basketbolu yine Avrupa'nın en büyük basketbol ülkelerinden birisi olmaya devam edecek. Türkiye gerçekten çok önemli bir basketbol ülkesi olmuştur. Dünyanın ilk 6 ülkesi arasında yer almak bunun bir göstergesidir. Amaç istikrarlı bir şekilde bu turnuvalarda başarılı olmaktır. Önümüzdeki süreç için en doğruyu bulmaya çalışacağız'' şeklinde ifadeler kullandı.