YEMİN ÖNCESİ GERGİNLİK

Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden önce MHP Milletvekili Engin Altay ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek arasında bir gerginlik yaşandı. Usul tartışması isteyen Altay'a itiraz eden Çiçek, "Katılırsınız veya katılmazsınız ben bu töreni icra edeceğim" dedi. Bunun üzerine MHP'li vekiller Meclis Genel Kurulu'nu terk etti. MHP'li vekillerin ayrılmasının ardından bazı CHP'lilerin de salonu terkettiği görüldü.

ASKERİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşıladı. Erdoğan için Meclis'te askeri tören düzelendi. Meclis'e Şeref Kapısı'ndan giren Erdoğan, kısa bir süre sonra yemin edecek.


MİLLETVEKİLLERİ AYAKTA KARŞILADI
Erdoğan, salona girdiğinde milletvekilleri tarafından ayakta karşıladı. Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verdi.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİ

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurul kürsüsünden şu yemini okudu "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."
Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek. Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek.