Şubat ayında Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat'ta başlatılacak uygulamada 51 okuldaki 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılacak. 9 bin 435 öğrenciye ve 2 bin 259 öğretmen ile 169 eğiticiye toplam 12 bin tablet bilgisayar verilecek.

AKILLI TAHTA DA DAĞITILACAK

Pilot uygulamanın yapıldığı okullara ayrıca bin 496 akıllı tahta dağıtılacak. Akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlarla etkileşimli olacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıkladığı planda 4 yılın sonunda tüm öğrencilere yaklaşık 1.5 milyon bilgisayar dağıtılacaktı. Fakat daha sonra yerli üretimin teşvik edilmesi için bu dönemki uygulamanın pilot olarak yapılmasına karar verildi. Genel uygulamanın ise en erken 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında yapılabileceği belirtiliyor.

AZINLIK OKULLARI BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE

Proje kapsamında özel okullar tablet dağıtımı kapsamında bulunmamasına rağmen Bakanlık, azınlık okulları için özel bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz haftalarda, Özel Pangaltı Ermeni İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler Bakan Dinçer'i ziyaret etmiş, ziyarette kendilerinin de tablet uygulamasına dahil edilmesini talep etmişti.

Z-KİTAP BEKLENİYOR

Okullara dağıtılacak ilk tabletler '8.9' inç ekrana sahip olacak. Yazılım geliştirme çalışmaları da devam ediyor. Animasyon ve görsellerle donatılmış 'Zenginleştirilmiş Kitap' (Z-kitap) hazırlığındaysa gecikmelerin olduğu belirtiliyor.