Sahte seçmen dosyası itiraz dilekçesiyle birlikte Kuşadası İlçe Seçim Kurulu"na verildi. DSP Kuşadası İlçe Örgütü ayrıca, ithal seçmen konusunda Kuşadası Kaymakamlığı"na da başvururken, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı"na da suç duyurusunda bulundu.
Bilindiği gibi, ilçe merkezi nüfusu 53 bin 900 olan Kuşadası"nda seçmen sayısının 43 bin 658 olarak çıkması ortalığı karıştırmıştı. Genel seçimlerin yapıldığı 22 Temmuz 2007 tarihinden bu yana Kuşadası"nda 36 bin olan seçmen sayısının bir yılı aşkın sürede 8 bine yakın artması mart ayındaki yerel seçimler öncesinde siyasi partiler arasında ithal seçmen tartışmalarına yol açmıştı. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre, Kuşadası"nın ilçe merkezi nüfusu 53 bin 900 olarak belirlenirken, askıya çıkan listelere göre de Kuşadası"nın seçmen sayısı 43 bin 658 olarak açıklandı. Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre de Kuşadası"nda ilköğretim ve liselerde öğrenim gören öğrenci sayısının da 13 bin olarak açıklanmasın ardından Kuşadası"ndaki siyasi partiler ve belediye başkan adayları ayağa kalktı. Okul çağına gelmeyen çocukları saymadan bile seçmen sayısının üzerine öğrenciler eklendiğinde toplam nüfusun fazla çıkması üzerine ithal seçmen tartışmasını doğurdu.
İthal seçmen iddialarıyla ilgili araştırma yapan DSP Kuşadası İlçe Örgütü, askıya çıkan seçmen listelerine itirazın son gününde yaptığı araştırmaları bir itiraz dilekçesi ile Kuşadası İlçe Seçim Kurulu"na ulaştırdı. DSP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından askıya çıkarılan 43 bin 658 seçmenin 12 bin 374"üne sahte olduğu gerekçesiyle itiraz edildi. DSP dilekçesinde, sahte seçmenlerin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen listesinden çıkarılması istendi. DSP Kuşadası İlçe Örgütü, ayrıca Kuşadası Kaymakamlığı"nı da bu konuda bilgilendirerek, Kaymakam Mustafa Esen"e de sahte seçmenlerle ilgili bir dosya vererek, itirazda bulundu. DSP"liler ayrıca, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı"na da sahte seçmen olayıyla ilgili bir suç duyurusunda bulundu.