Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi"nde bulunan Aydın 112 Acil Servis Komuta Merkezi"nde düzenlenen törene Vali Vekili Ulusoy"un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, İl Salık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Faruk Aydın, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis Şube Müdürü Dr. Mustafa Çam, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Niyazi Kocakaplan, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nail Ündağ, il genelinde bulunan 112 Acil Servis İstasyonu görevlileri katıldı.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Aydın genelinde 21 adet 112 Acil Servis İstasyonu bulunduğunu söyledi. Bu istasyonlardan 2"si dışındaki diğer istasyonların 24 saat hizmet verdiğine işaret eden Tırpancı, şuan günde 8 saat hizmet veren bu iki istasyonunda çok kısa bir süre sonra 24 saat hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Aydın"ın sağlık hizmetleri bakımında çok iyi bir noktada olduğunun altını çizen Tırpancı, “Bunu en son Umurlu"da meydana gelen tren kazasında gördük. Olay sonrası, kaza anı ve sonrasında yapılan tüm telefon görüşmelerini uzman ekibimizle birlikte yeniden dinledik. Yaptığımız yanlışları ve eksiklerimizi bu şekilde tespit etmek istedik. Yaptığımız inceleme sonucu her şeyin kusursuz bir şekilde işlediğini gördük. 112 ekiplerimiz kazaya zamanında müdahale ettiler ve kaza anında yapılması gereken en önemli şey olan hasta analizini en iyi şekilde gerçekleştirdiler. Bu sayede en acil yaralılardan başlanılarak, tüm kazazedeler ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile Aydın ve Nazilli"deki devlet hastanelerine ulaştırıldı. Hastane yönetimleri de önlemeleri zamanında alarak hastaların tedavileri ile operasyona alınması gerekenlerinin zamanında ameliyata alınmasını sağlayacak, olası can kayıplarının önüne geçtiler. Ben bu kazada görev yapan ve ayrıca acil servis hizmetleri en üst düzeye çıkarılmasını sağlayan tüm görevlilerimizi kutluyorum” dedi.
Tren kazasında gösterdikleri ütün gayretleri nedeniyle 112 ekiplerine teşekkür eden Vali Vekili Celal Ulusoy da, Ankara Ulus"ta geçtiğimiz yıl yaşanan patlama olayını anımsattı. Patlama sonrası Ankara Valiliği"na gelen bir ihbar telefonu sonrası sağlık ekiplerinin bölgeye seferber edildiğini hatırlatan Ulusoy, “15 dakika gibi kısa bir sürede bölgede gerekli tüm çalışmalar tamamlanarak, yaralılar hastanelere ulaşıldı. Biraz geç kalınsa trafik sıkışıklığı gibi nedenlerle hiç istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilirdi. O zaman orda güzel işler başarıldı. Sizlerde Umurlu"daki tren kazasında benzer bir başarıya imza attınız. Bu gibi durumlarda hazır olmak, hazırlıklı olmak ve organize olabilmek çok önemlidir. Bu olayda gösterdiğiniz başarı nedeniyle sizleri kutluyorum ve aynı başarıyı her zaman gösterebileceğinize inanıyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Umurlu"daki tren kazasında ve il genelindeki sağlık hizmetlerinin gelişmesinde gösterdikleri başarı nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis Şube Müdürü Dr. Mustafa Çam, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Niyazi Kocakaplan, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nail Ündağ ile Aydın 112 Acil Servis Komuta Merkezi, Merkez 1 Nolu Acil Servis İstasyonu, Merkez 2 Nolu Acil Servis İstasyonu, Kuşadası 1 Nolu Acil Servis İstasyonu, Köşk Acil Servis İstasyonu, Koçarlı Acil Servis İstasyonu, İncirliova Acil Servis İstasyonu, Yenipazar Acil Servis İstasyonu, Sultanhisar Acil Servis İstasyonu ve Umurlu Sağlık Ocağı yetkililerine Vali Vekili Celal Ulusoy ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketleri verildi.

- OLAYIN GEÇMİŞİ -
Bilindiği gibi; 27 Mayıs 2009 tarihinde Aydın merkeze bağlı Umurlu Beldesi Kanyaşı Mahallesi yakınlarındaki hemzemin geçitte meydana gelen kazda, yük treni tarım işçilerini taşıyan minibüse çarpmış; kazada 2 işçi ölmüş ve 24 işçide yaralanmıştı. Kaza bölgesine kısa sürede ulaşan 112 Acil Servis ekipleri; yaralıları kısa sürede Aydın ve Nazilli"deki hastanelere sevk ederek, ölü sayısının artmasına engel olmuştu.