Bakan Şimşek’in memleketi Batman’da katıldığı partisinin Kadın Kolları Kongresi’nde tek aday olan Şaziye Gündüz ikinci kez başkan seçildi. Burada yaptığı konuşmada bölgeye ilişkin değişimin çok derin olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Şimdi Kürt sorunuyla ilgili bir inkar ve ret siyaseti yok. Bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımız birinci derece vatandaş. Hepimiz ülkemizin gelişmesinde büyük katkı veriyoruz. Daha iyi hizmetler verilmesi için hep beraber çalışacağız. Hiç kimse bu milletin içine fitne tohumu ekemez. Bunun altını tekrar çizmek istiyorum. Hepimiz bu ülkenin vatandaşı olmakla büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü bu ülke demokrasisiyle, gelişen ekonomisiyle, birlik beraberlik ve kardeşliğiyle bölgede ve dünyada sadece siyasi ve ekonomik bir aktör değil, aynı zamanda birçok halk için bir umut kaynağıdır."dedi. 

BÖLGEDE OLAY YAŞANMASI İÇİN ARTIK SEBEP YOK

Ak Parti’nin her türlü ayrımcılığı reddettiğini ifade eden Şimşek, "Bizim en büyük borcumuz herkesin hukukuna sahip çıkılmasıdır. Bugün bu ülkede ret, inkar siyaseti yoksa, asimilasyonu elimizin tersiyle itmişsek, biz yaratanı yaratandan dolayı sevdiğimiz içindir. Yoksa o baskı, bu baskıdan dolayı değildir. Biz buna inanıyoruz. Hal böyle iken bize karşı yürütülen olumsuz kampanyaları mutlaka çürütmemiz gerekiyor. Ak Parti her türlü ayrımcılığı reddediyor. Biz farklılıklarımızı bir tehlike olarak görmüyoruz, zenginlik olarak görüyoruz. Bu bölgede olayların yaşanması için artık sebep yoktur." diye konuştu.

TWİTTER’DA 112 BİN TAKİPÇİM VAR

Maliye Bakanı Şimşek, kadın ve gençlerden interneti kullanmalarını ve sosyal medyayı takip etmelerini isterken, "İnterneti kullanalım, Twitter’i kullanalım, özelikle gençlerimiz kullanmalı. Çünkü sosyal medya önemli. Mesela ben bir bakan olarak bu kadar işimin arasında kullanıyorum. Şu anda 112 bin takipçim var. Bir gelişme olduğu zaman fikirlerimi o platformda paylaşıyorum. Siz gençlerimizde orada aktif olmanız lazım. Sayın Başbakan’ımızın konuşmalarını takip edelim. Tüm konuşmaları Ak Parti internet sitesinde var" dedi.