Diyarbakır Çınar'da karın ağrısı nedeniyle Diyarbakır'da götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılan ve geçen 23 Kasım'da sezaryenle doğum yapan G.D.'nin, doğum yaptırılmadan önce polis tarafından çocuk izleme merkezinden alınan ifadesi ortaya çıktı. Hazırlanan fezlekede G.D.'nin ifadesi şöyle yer aldı

"Ben 15 yaşındayım, dördüncü sınıfa kadar okudum sonra okulu bıraktım. Babam yaşlı olduğu için, annem hasta olduğu için çalışmıyor. 5 erkek, 1 kız kardeşiz. Biz her yıl Sivas'a bağlı bir köye çalışmaya gidiyoruz. Bu köyde çobanlık yaparız. Geçen sene de hep beraber oraya gittik.

Biz Sivas'ta tek katlı bir evde kalıyoruz. Ben, iki abim S. ile M. ile aynı kalıyoruz. Kaldığımız yer eski bir okuldu. Abimler salonda, ben odada yatardım. Abime öğle yemeği götürüyordum. Yolda bir adam bana tasta meyve suyu verdi. Köyde bazı kimseler bize yiyecek ve içecek getiriyorlardı. O adam gittikten sonra meyve suyunu içtim, meyve suyunu içtikten sonra tadında bir tuhaflık olduğunu fark ettim. Uyandığımda pijamam yırtılmıştı.

Meyve suyunu içtiğim yer ile bayıldığım yer farklı bir yerdi. Bunu gören kimse olmadı. Korktuğum için kimseye söylemedim. Bana bunu yapan kişiden şikayetçiyim.''

Fezlekede, küçük kızın doğumdan sonra yeniden ifadesi alınması istenirken, şüpheli olarak F.M. adı yer aldı. Fezlekeye göre, 15 Kasım'da ifadesi alınan cinsel istismar mağduru G.D.'nin can güvenliği için devlet korumasına alındığı kaydedildi.