Mehmetçiğin geçen pazar günü Hakkari'de başlattığı, uçak ve helikopterlerin hava desteği sağladığı operasyonda 11 PKK'lı terörist öldürüldü. Şırnak'da 11- 14 Temuz tarihleri arasında yapılan operasyonda öldürülen 22 teröristle birlikte, 5 gün içinde ölü ele geçirilen PKK'lı sayısı 33'ü buldu.

Hakkari'deki Cilo Dağları'na sivillerin çıkışı yasaklanarak geçen pazar günü başlatılan operasyona, uçaklar ve helikopterler de hava desteği verdi. Uçaklar, Irak sınırı kesimindeki terör inlerini bombalarken, helikopterlerle stratejik noktalara indirilen komandolar teröristlerin kaçış noktalarını tuttu. Cilo Daları (Buzul Dağı) ile Orşe ve Meydanbelek kesimlerinde gerçekleştirilen operasyona destek için dün gece geç saatlerde 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'ndan aralarında zırhlı araçların da bulunduğu yaklaşık 100 araçtan oluşan askeri konvoy sevkedildi.

Komandolarının sarp dağlarda gerçekleştirdiği operasyon özellikle Kandilli, Kolbaşı, Armutözü Köyü ile, Mergezer, Meydanbelek, Orşe yaylalarında yoğunlaştırıldı. Uçaklar terör inlerini bombalarken, kobra ve süper kobra helikopterler kaçış yollarına bomba yağdırdı. Bölgede yapılan top atışları, Yüksekova İlçesi'nde bile duyuldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari bölgesinde 13 Temmuz günü başlatılan operasyonda 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonun devam etitği belirtilen Genelkurmay açıklamasında, "Hava Kuvvetleri ve silahlı helikopterlerin de kullanıldığı operasyonda, şu ana kadar 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şırnak ili İncebel Dağları bölgesinde, 11- 14 Temmuz 2008 tarihleri arasında icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen 22 teröristle birlikte son 5 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 33'e yükselmiştir" denildi.

Sözde bölge eyalet sorumlusu öldürüldü

Öte yandan PKK'ya büyük bir darbe vurulduğu ve ölen teröristlerden birinin PKK'nın sözde bölge eyalet sorumlusu Fetih Şavata olduğu açıklandı.