108 saat sonra enkazdan sağ çıkmanın sırrı
 
Erciş’te, biri enkazdan 100 saat diğeri ise 108 saat sonra çıkartılan Ferhat ve İmdat, tedavi gördükleri hastanenin odasında kader birliği yapıyorlar.
 
Van’ın Erciş ilçesindeki deprem enkazından 108 saat sonra kurtarılan Ferhat Tokay ile 100 saat sonra enkazdan çıkarılan İmdat Padak’ın sağlık durumları iyiye gidiyor.
 
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve duygularını AA muhabirine anlatan Tokay ve Padak, hayatta kalmanın sevincini yaşıyorlar. Tokay ve Padak, yaşadıkları onca acıya rağmen birbirlerine espriler yapıyor ve zaman zaman şakalaşıyor.
 
13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Tokay, depremde 6 katlı binanın enkazı altında kaldığını anımsatarak, "Hep Allah’a dua ettim. Bana yardım etti ve kurtuldum. Şimdi çok iyiyim. Enkazın altında fazla telaş yapmıyordum. Hep dua ediyordum. ’Allahım annem babam ölmüşse ben de öleyim, onlar kalmışsa ben de kalayım’ diye dua ettim" dedi.
 
 
 
 
Depremden hemen sonra enkaz altında sesler duyduğunu, bağırmasına rağmen sesini duyuramadığını anlatan Tokay, "Çünkü ben alt kattayım. Sesimi onlara duyuramıyordum. İki veya üç duvar kalktıktan sonra iş makineleri bir delik deldi ve o delikten ’yardım edin’ diye bağırdım. Onlar da sesimi duydu ve kurtuldum.
 
Doktorlar ve kurtarma ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." -"Yağmur suyu ile hayatta kaldım"- Tokay’ın yanındaki yatakta tedavi gören İmdat Padak ise güvenini ve inancını hiç yitirmediğini söyledi.
 
Kurtarılacağına hep inandığını kaydeden Padak, duygularını şöyle anlattı: "Kurtarma ekiplerinin beni bulması için ses çıkarıyordum. İş makineleri çalıştığında hissediyordum. Gerçekten çok zor bir şeydi. İnancım vardı. ’Allah büyüktür, her şeyde bir hayır vardır’ dedim. Yağmur suyu ile hayatta kaldım.
 
Kurtarma ekiplerini görünce çok sevindim. O anlar çok zor. Kaçmaya ve çıkmaya çalıştım ama elimden bir şey gelmiyordu. Duvarlar üzerime geliyordu. Hepsi çöktü O sırada, kafamı ellerimle korumaya çalıştım. Enkazda aralık ne fazla ne de çok fazla genişti. Çok az hareket edebiliyordum. Beni kurtaran ve tedavimi üslenen herkese teşekkür ediyorum." Doktorlar, Tokay ve Padak’ın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ve her geçen saat daha da iyiye gittiğini bildirdi.