Yaşadığı kasabanın en yaşlısı olan Jozef Hermans adlı Belçikalı adama gönderilen davet mektuplarında adresinin doğru, zamanlamasının yanlış olduğu ortaya çıktı.

Tam 102 yaşında olan Jozef Hermans, geçtiğimiz günlerde civardaki dört kreşten birden anne babasına hitaben ''Çocuğunuz yakında 2,5 yaşını girecek.
Bu vesile ile 27 Şubat'ta gelip kreşimizde eğitime başlayabilir.'' mesajlı mektuplar almaya başlayınca gözlerine inanamadı.

Önce yersiz bir şaka olduğunu sanan yaşlı adam, adres ve isimlerin doğru olması üzerine ortada bir yanlış anlaşmanın olduğu kanaatine vardı.
Davet mektuplarından kızını haberdar eden 102 yaşındaki adam okul idarelerine 100 yıllık hatayı izah ederek kreşe gitmekten kurtuldu.

Belçika'da 2,5 yaşına basan her çocuğun kreşe başlama hakkının olduğunu kaydeden Retie kasabasının eğitimden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Lief Govaerts, ''Çocukların daha öncesinden herhangi bir kreşe yazılmış abla ya da abisi yoksa belediyemizdeki dört kreşten de davet mektubu gönderiliyor.

2,5 yaşına giren çocuklar doğum tarihlerine göre nüfus idaresindeki kayıtlardan otomatik olarak tespit ediliyor. Muhtemelen Jozef Hermans olayında doğum yılı olarak '09 kaydedildi. Halbuki beyefendi 2009 yerine 100 yıllık farkla 1909'da dünyaya gelmiş. Yapılan teknik hataya ancak gülümseyebiliriz.'' şeklinde konuştu.