Apple şimdiden dünyanın en değerli şirketi yıl sonu beklentileri ise dudak uçuklatıyor. 12 ay içinde Apple hisselerinin 1001 dolara erişmesini bekleyen analistler, Çin’deki büyümenin ve televizyon üretimine geçmesinin hisseleri destekleyeceği görüşündeler.

Yeni iPhone taleplerinin henüz netleşmemiş olması rakamların yukarı yönlü hareketini arttırabileceği konuşulurken, Apple’ın ateşinin tüm dünyayı etkisi altında aldığı ortak kanı.

Televizyon piyasasına da giriyor

Bir yıl içinde televizyon üretimine geçmesi ve yeni iPhone’u bu yıl içinde piyasaya sunması beklenen Apple’ın 1.001 doları bulamasının çok zor olmayacağını kaydeden analistler şirketin milyonlarca yeni müşteriyi de portföyüne ekleyeceğini kaydediyorlar.

Apple (AAP) kurucusu Steve Jobs’un ölümünden sonra çok sıkıntı yaşamazken hisseler Jobs’un öldüğü ekim ayından beri yüzde 60 daha da değerlendi.

1 trilyon dolar gelire ulaşan ilk şirket olmak istiyorlar

Apple’ın hedefi 1 trilyon dolar gelire ulaşan ilk şirket olmak. Gelecek 10 yıllık süreçte bu hedefe ulaşmanın mümkün olduğu kaydedilirken şirketin geçtiğimiz yıl satış gelirleri 108.2 milyar doları bulmuştu.

Apple için kritik kararın yeni ürünler olduğunu belirten Topeka Capital Markets analisti Brain White Tim Cook’un Apple’ın tedarik zincirine deneyimli olduğunu ama ürün geliştirme tarafında Steve Jobs’un daha başarılı olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz ay yeni iPad ile şirket hisselerinin yüzde 53 yükseldiği gözlenirken, hafta balında hisse değeri 618.63 dolara yükseldi. Apple’ın piyasa gederi 576.0 milyar dolar olurken en yakın takipçisi Exxon'un ise 410.4 milyar dolarda kaldı.