Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, grubun amiral gemisi Garanti Bankası"nın, öğretmenlere yönelik kişisel-mesleki eğitim vermek için kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı"nın (ÖRAV) ilk projesi "Öğretmenin Sınırı Yok"un tanıtım toplantısında kalkınmanın anahtarını eğitim olarak gösterdi.

Şahenk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"in de katıldığı toplantıda, grubun parasal anlamda değil ancak, en önemli sosyal sorumluluk projesinin Öğretmen akademisi Vakfı olduğunu söyledi, Garanti Bankası"nın vakıf için 15 milyon TL ayırdığını bildirdi. Garanti Bankası"nın proje için ayırdığı 15 milyon TL"nin 2 milyonu vakfın kuruluşu ve mülk alımı için harcandı. Garanti Teknoloji de 1 milyon TL yatırım yaptı. 1 ayda pilot eğitimlerde 1227 öğretmen ve okul yöneticisini eğitti. ÖRAV, 5 yılda 100 bin öğretmen, okul yöneticisi ve müfettişe eğitim vermeyi hedefliyor. Öğretmenler 12 kişilik uzman kadrosundan "iletişim becerisi", "sınıf yönetimi", "ölçme ve değerlendirme" ana başlıkları altında 22.5 saat eğitim alacak. Bakan Çelik de, "Eski müfredatta öğretmen lokomotifti, o çekerse giderdi; yeni müfredatta öğretmen orkestra şefi. Orkestra şefi marifetli ise o orkestradan armoni çıkar, yoksa kakofoni" dedi.

Şahenk: Kızımın güzel yetişmesi Garanti"nin kazancından önemli

GARANTİ Bankası"nın da Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, eğitimin önemine dikkat çekerken, "Garanti Bankası"nın günlük kazancından çok, kızımın güzel yetişmesi önemli" dedi. Şahenk, değişen dünyaya uyum sağlayacak, sürekli öğrenen, problem çözen bireylere rehberlik etmek gerektiğini bildirdi.

Hürriyet