ADANA'da 42 yaşındaki Tamer Ünüvar, barda birlikte eğlendiği kişilere bankada 100 bin TL parasının olduğunu söyleyince, bir eve götürülüp, sabaha kadar işkence gördü. Banka hesabında para olmadığını anlayan saldırganlar, cep telefonu ve cüzdanı gasp edip kaçarken, kendi imkanlarıyla kurtularak polisi arayan Ünüvar, yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kozan İlçesi'nde oturan ve garsonluk yapan Tamer Ünüvar, daha önceden tanıştığı ancak soyadını bilmediği 4 kişiyle kent merkezinde buluşarak 4 farklı barda eğlendi. İçki içerken, kendisine at yarışından 100 bin TL para çıktığını bunun banka hesabında olduğunu anlatan Ünüvar, gecenin sonunda arkadaşları tarafından Yeşilyurt Mahallesi"ndeki bir eve götürüldü.

İddiaya göre, eğlendiği arkadaşları, evde Tamer Ünüvar'dan para istedi. Ancak para veremeyeceğini söyleyince arkadaşları evden buldukları elektrik kablosu ile bağladıkları Ünüvar'ı dövmeye başladı. Dayaktan kurtulmak için cebindeki banka kartını veren Ünüvar'ı evde bağlı halde bırakan şüpheliler, para çekmeye gitti. Ancak banka hesabında para çıkmayınca tekrar eve dönen şüpheliler, Ünüvar'a işkence yaparak sabaha kadar dövdü.
Sabah olunca Ünüvar'ın cep telefonu ve içinde ne kadar parası olduğu belli olmayan cüzdanını alan şüpheliler, evden ayrıldı. Bugün saat 14.00 sıralarında kendine gelen Ünüvar, sokağa çıkarak yoldan geçen kişilerden polisi aramasını istedi. Olay yerine gelen polis ekibinin, yüzü tanınmayacak halde ağır yaralı bulduğu Tamer Ünüvar, ambulansla Adana Numune Hastanesi"ne kaldırıldı. Gece eğlenmeye gittiği kişilere at yarışından çıkan paradan bahsettiği için dövüldüğünü belirten Ünüvar, “4 farklı barda eğlendik. Ben at yarışından kazandığım 100 bin TL'den bahsettim. Arkadaşlarım daha sonra beni bir eve götürüp parayı istedi. Paranın bankada olduğunu söyledim. Bu kez beni dövmeye başladılar. Elimi ve ayaklarımı kablo ile bağladılar. Kurtulmak için banka kartımı verdim. Ancak "Para yok" deyip tekrar dövdüler. Sabah olunca ayrıldılar. Ben sızıp kalmışım. Kendime geldiğimde, yardım istedim” dedi.

Ünüvar"ın dövüldüğünü iddia ettiği evde inceleme yapan polis, kanlı bir atlat ve kablo parçaları buldu. Polis, kaçan şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışmayı sürdürüyor.

DHA